Cum se procedează exact la o plângere contencios administrativ? Respectiv o plângere împotriva unei decizii de la politia rutiera.
Acum 2 săptămâni am primit un răspuns de la politie nefavorabil, referitor la o tamponare în parcare, ei spun ca s-au uitat pe filmări dar de fapt nu s-au uitat iar eu vreau să-i chem în judecata ca să-mi prezinte filmările.
Înainte de a se adresa instanței de contencios administrativ competente, persoana care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim printr-un act administrativ individual care i se adresează trebuie să solicite autorității publice emitente sau autorității ierarhic superioare, dacă aceasta există, în termen de 30 de zile de la data comunicării actului, revocarea, în tot sau în parte, a acestuia.
Pentru motive temeinice, persoana vătămată, destinatar al actului, poate introduce plângerea prealabilă, în cazul actelor administrative unilaterale, și peste termenul prevăzut mai sus, dar nu mai târziu de 6 luni de la data emiterii actului.
Intr-adevar, trebuie să solicitati autorității publice emitente sau autorității ierarhic superioare, dacă aceasta există, în termen de 30 de zile de la data comunicării actului, revocarea, în tot sau în parte, a acelui act.