avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum se procedează la o plângere contencios ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum se procedează la o plângere contencios administrativ

Bună seara,

Cum se procedează exact la o plângere contencios administrativ? Respectiv o plângere împotriva unei decizii de la politia rutiera.
Acum 2 săptămâni am primit un răspuns de la politie nefavorabil, referitor la o tamponare în parcare, ei spun ca s-au uitat pe filmări dar de fapt nu s-au uitat iar eu vreau să-i chem în judecata ca să-mi prezinte filmările.
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 22:32, 26 Decembrie 2020
Înainte de a se adresa instanței de contencios administrativ competente, persoana care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim printr-un act administrativ individual care i se adresează trebuie să solicite autorității publice emitente sau autorității ierarhic superioare, dacă aceasta există, în termen de 30 de zile de la data comunicării actului, revocarea, în tot sau în parte, a acestuia.

Pentru motive temeinice, persoana vătămată, destinatar al actului, poate introduce plângerea prealabilă, în cazul actelor administrative unilaterale, și peste termenul prevăzut mai sus, dar nu mai târziu de 6 luni de la data emiterii actului.
Multumesc pentru raspuns.
Eu acum trebuie sa ma adresez iar la politia rutiera, sa le comunic ca nu sunt multumit de decizia lor?
Intr-adevar, trebuie să solicitati autorității publice emitente sau autorității ierarhic superioare, dacă aceasta există, în termen de 30 de zile de la data comunicării actului, revocarea, în tot sau în parte, a acelui act.
Am inteles, multumesc pentru raspuns, sarbatori fericite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie suspendare functionar public tofancatalin tofancatalin In cat timp poate contesta un functionar public decizia de suspendare din functie? (vezi toată discuția)
Contestare concurs promovare ILDIKO KALAMAR ILDIKO KALAMAR Am participat la un concurs de promovare pt.funcţionari publici pe care nu l-am luat. Aş dori să ştiu în ce termen se poate face contestaţie la contecios ... (vezi toată discuția)
Un proces-verbal de control incheiat de itm la o institutie , ... dana manea dana manea Un proces-verbal de control incheiat de ITM la o institutie , prin care s-au lasat masuri pentru a fi duse la indeplinire, poate fi poate fi revocat ? In ... (vezi toată discuția)