avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere prealabila
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere prealabila

In conditiile in care am facut plangere prealabila conf. Legii nr. 554/2004 art.7 autoritatii ierarhic superioara, cine va da raspunsul ,cel caruia iam facut plangerea sau cel ce iam adresat plangerea.
Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:20, 29 Aprilie 2014
O să vă răspundă autoritatea ierarhic superioară, după ce va solicita relații de la cea care a emis actul administrativ.
Ce pot face in conditiile in care eu mam adresat autoritatii ierarhic superioare cu plangerea prealabila si raspunsul lam primit de la cel care a emis actul administrativ ,este impotriva legii?
Probabil cei de la autoritatea ierarhic superioara au considerat plangerea dvs ca petitie si au redirectionat-o catre institutia in cauza.

In acest caz, consider ca va puteti adresa instantei de contencios administrativ.
Exact aicea este problema si aveti mare dreptate eu am facuto plagere prealabila si ei mi-au dato la petitii,nu inteleg in ce baza a legii deci, nu e legal si corect?!?
Dar de unde știți că ”au dat-o la petiții”? Poate au considerat că un răspuns la obiect îl poate da doar instituția care a emis actul contestat sau poate nu au vrut să se bage într-o ciorbă pe care nu au făcut-o ei. Una este să ajungi în instanță și să răspunzi pentru propriile acte, și cu totul altceva este să te trezești târât într-un proces pentru acte cu care nu ai nicio legătură.

Eu nu văd nimic ilegal în modul în care a procedat instituția. Așa cum a spus și freeelis, vă puteți duce în instanță.

Alte discuții în legătură

Care este termenul de introducere a unei actiuni in contencios administrativ dupa primirea raspunsului la plangerea prealabila? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua ! Cum legile se tot modofica de la o zi la alta, am si eu urmatoarea intrebare ca sa fiu sigur si sa nu fac vreo gresesala: [b]Care este termenul ... (vezi toată discuția)
Raspuns la petitii costintancu costintancu ce se poate face atunci cand o institutie de stat nu-ti da raspuns la petitie in termen legal, termenul fiind depasit cu peste un an fata de solicitarea ... (vezi toată discuția)
Contencios administrativ sau comisia de arbitraj? emillius emillius Buna ziua, Intr-o problema cu o institutie publica, actiunea in contencios administrativ este diferita de cea in Comisia de arbitraj a autoritatii ierarhic ... (vezi toată discuția)