avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Citirea e-mailurilor din posta unui coleg
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Citirea e-mailurilor din posta unui coleg

Buna ziua,
Se poate cineva folosi de informatiile/mesajele primite/trimise din emailul personal in conditiile in care eu am folosit calculatorul institutiei la care are toata lumea acces si am uitat sa ies din yahoo.mail?
Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 03:14, 20 Iunie 2013
De folosit se poate folosi, insa daca ar fi dovedit acest lucru, s-ar face vinovat de violarea secretului corespondentei.

Urmarirea penala se pune in miscare doar la plangerea prealabila a partii vatamate (respectiv dumneavoastra).

Fapta nu constituie infractiune "dacă surprinde fapte de interes public, care au semnificaţie pentru viaţa comunităţii şi a căror divulgare prezintă avantaje publice mai mari decât prejudiciul produs persoanei vătămate".

Acum depinde ce informatii aveati dvs. pe mail, daca cineva le-a vazut, daca le va folosi in vreun fel si daca ar fi putea fi dovedit acest lucru.
Eu "complotam" cu altcineva impotriva unui coleg prin emailuri.
Am folosit si calculatorul institutiei si din greseala am uitat sa ma decontectez de pe contul yahoo.mail.
Colegul "barfit" a folosit acelasi calculator (care e la comun), a vrut sa intre pe mailul lui si a intrat direct pe contul meu. Mi-a citit mesajele, le-a salvat, apoi le-a aratat colegilor.
Ce e de facut? Il pot acuza de violarea corespondentei?
Multumesc, inca o data.
Violarea corespondentei contra calomniei, ambele parti ar avea de ce se plange. Mai bine nu amestecati Politia ca s-ar putea sa va para rau amandurora. Asta bineinteles daca pe politisti nu-i apuca rasul cand va duceti sa faceti plangerea.
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2013
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - legea violarii corespondentei Mariana Dina Mariana Dina Fratilor am intrebat si eu astazi daca stie cineva cv de legea violarii corespondentei??Se poate face plangere?? (vezi toată discuția)
Acuzare de calomnie pe facebook ? XmasterX XmasterX Buna seara ! Legat de acest topic de aici: http://www.avocatnet.ro/content/forum%7CdisplayTopicPage/topicID_538968/Inselaciune-pe-un-site.html Eu am cerut ... (vezi toată discuția)
Divulgarea corespondentei MihaelaaC73 MihaelaaC73 Bună ziua. Exista o lege care interzice divulgarea corespondentei purtate cu o alta persoana? In speta, o persoana doreste sa arate corespondenta purtata ... (vezi toată discuția)