avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Stabilirea alcoolemiei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Stabilirea alcoolemiei

Buna ziua,
Am fost contactat de o cunostinta, fiul lui a fost implicat in accident rutier, mult ca sigur nu era el vinovat de producerea eveniment. Celalalt sofer ranit destul de grav a fost dus la spital, unde in mod miraculos nu au preluat probe biologice, cu pretextul ca nu au reusit sa preia singe din vena... A fost mobilizat si trimis mai departe, la Brasov, unde ghiciti... NICI AICI NU AU REUSIT SA RECOLTEZE PROBE BIOLOGICE PENTRU STABILIREA ALCOOLEMIEI! Doar traim in Romania. Se stie sigur ca soferul consumase alcool si nu avea nici RCA valabil!
Exista o lege sau reglementare in legatura cu recoltarea probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei in afara de:
"(4) Victimelor accidentelor de circulatie li se recolteaza în mod obligatoriu probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei sau consumului de substante ori produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora.
(3) Conducatorilor de vehicule implicati în accidente de circulatie li se recolteaza în mod obligatoriu probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei sau consumului de substante ori produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare si acestia se trimit pentru examinare medicala la o unitate sanitara autorizata." ?

Alte discuții în legătură

alcooltest NarcisaDaiana NarcisaDaiana Daca am fost testat cu aparatul firmei Petrofac,nu trebuia sa ma duca la recoltare de probe biologice?? (vezi toată discuția)
Recoltare probe biologice ( accident grav) adya76 adya76 In urma unui accident soldat cu 2 victime, soferilor ajunsi la spital in stare grava li se recolteaza probe biologice. In urma acestui test se urmareste doar ... (vezi toată discuția)
Conducere cu o alcolemie de 0.87 fara accident alex1993 alex1993 buna ziua . in data de 23.12.2012 am condus sub influenta alcolului (0.87) in etilotest . am refuzat probele de sange deoarece nu stiam ce urmari poate avea . ... (vezi toată discuția)