avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Buna seara!
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Buna seara!


As dorii daca se poate sa fiu si eu informata despre construirea imobilelor.Ce acte sunt necesare pt construirea unei case si la ce valoare ma pot duce acestea si in cat timp le pot obtine????Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 21:56, 9 Martie 2009
Pe scurt, paşii sunt următorii:
Trebuie să achiziţionaţi terenul pe care urmează a fi edificată construcţia.
Apoi, veţi lua legătura cu un arhitect pentru întocmirea proiectului la care veţi anexa extrasul cf recent din care rezultă dreptul de proprietate asupra terenului. În proiect, se va face o estimare a valorii construcţiei.
Acest proiect îl veţi depune la Primărie în vederea obţinerii certificatului de urbanism, a autorizaţiei de construcţie pentru a putea începe construirea unui imobil în condiţii de legalitate. Veţi avea nevoie de acordul furnizorilor de utilităţi şi de posibilitatea racordării imobilului la utilităţi: energie electrică, apă, gaz, telefon, gunoi etc.
Taxele şi timpii necesari pentru obţinerea acestor acte vă vor fi comunicate de către Primărie. Taxele sunt în funcţie de valoarea estimată a construcţiei, taxe care se vor regulariza la data încheierii PV de dare în folosinţă definitivă a construcţiei, pe baza actelor ce atestă valoarea finală a construcţiei.
Veţi avea nevoie de un diriginte de şantier care să supravegheze efectuarea lucrărilor conform proiectului avizat de Primărie, care va şi semna PV în final şi va răspunde de această lucrare.
Trebuie să vă înarmaţi cu bani, nervi de oţel şi să aveţi destul timp la dispoziţie. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie balcon-terasa Rhadu Rhadu buna ziua,locuiesc intr-o vila,constructie noua,la mansrda.as dorii sa \"construiesc\" un balcon.as dorii sa stiu daca se poate face asa o constructie , si ce ... (vezi toată discuția)
Autorizare pentru consolidare,extindere,masardare mariama mariama ce acte imi trebuie pentru a obtine certificatul de urbanism si autorizatia pentru consolidare, extinderea si masardarea unui imobil (vezi toată discuția)
Renovarea unei case aiurelu36 aiurelu36 am cumparat o casa veche ,din lemn si vreau sa o renovez in totalitate adica sa o daram pana la temelie,sa consolidez fundatia,si sa o reconstruiesc exact la ... (vezi toată discuția)