sarah1985 a scris:
@Adriantot - si noi credeam ca putem sa alegem oricand pe altcineva insa intr-un alt topic am prezentat modul in care am fost cenzurati. Eram majoritari cei care am vrut sa schimbam conducerea asociatiei la o Adunare Generala statutara insa functionarul public de la Compartimentul Asociatii de Proprietari ne-a interzis acest lucru, sustinand in mod eronat ca e obligatoriu sa convocam noi o Adunare Generala Extraordinara. In fapt, s-a descoperit ca functionarul public i-a tinut spatele presedintelui asociatiei, fiind membrii ai aceluiasi partid politic, motiv pentru care primarul municipiului a dispus aplicarea unei sanctiuni disciplinare (-10% din salariu/3 luni si ultim avertisment inainte de concediere). Noi, astia mai activi, suntem tineri cu loc de munca. Venim acasa zilnic dupa ora 18:00 si ne este greu sa umblam dupa tabele si convocatoare, ori chiar pe asta s-a mizat cand am fost obstructionati in drepturile noastre de a alege o alta conducere si ni s-a spus in mod impertinent sa organizam Adunare Generala Extraordinara. Referitor la procesele-verbale, consider ca este importanta comunicarea lor, nu neaparat prin posta fiecarui proprietar (asociatia fiind formata din membrii numerosi) ci prin afisare la avizier, ar fi mai mult decat suficient. Odata cu constatatea neconstitutionalitatii art. 26 s-a statuat ca termenul de 45 de zile in care putem ataca Hot. Ad.Gen. curge de la data COMUNICĂRII pt. cei care nu au fost prezenti, ori prin lipsa comunicarii ti se ingradeste dreptul de acces la instanta de judecată. De asemenea, nu vi se pare ca Primaria amesteca merele cu perele invocand doua articole diferite: 10 si 25. Am inteles ca art. 10 reglementeaza dreptul de acces la documentele ce tin de activitatea asociatiei, drept de acces fiind o formulare mai mult decat nefericita si interpretabila arbitrar, in sensul in care daca vrei sa iti faci o copie xerox din banii tai esti trimis la plimbare. Ori materia proceselor verbale este reglementata distinct de art. 25 fiind o obligatie din oficiu transmiterea/afisarea acestora in vederea exercitarii actiunii in instanta in cele 45 de zile de la comunicare... La asociatia mea situatia e cu atat mai hilara cu cat in perioada 2007-2011 nu au fost Adunari Generale, insa mariri salariale s-au acordat anual. Adresa catre Primarie a fost o capcana iar functionarii, in loc sa recunoasca cinstit ca nu au fost Adunari Generale, au aruncat mingea in curtea conducerii asociatiei de proprietari cu acel infam art. 10. Nu e corect sa ii apere si sa gaseasca tot felul de artificii juridice pentru a le acoperi ilegalitatile.
Ceea ce voi scrie aici (chiar dacă topicul e cam vechi), e de actualitate şi poate fi folosit de către oricine care are probleme cu cei din birourile specializate pe Asociaţii de Proprietari din Primării, conform art. 52 - 56 din Legea 230/2007, aceştia trebuie să controleze pe cei din Asociaţii (Administratori, Preşedinţi, Cenzori, Contabili, etc.), reclamaţi pentru abuzuri sau ilegalităţi dovedite. ➽ NU E OFF-TOPIC, N-ARE ROST SĂ ŞTERGEŢI POSTAREA MEA !
Cam aceleaşi probleme puse de cel care a deschis acest topic au existat şi în Asociaţia noastră, tot cu Adunări Generale neconvocate timp de 4 ani (între 2009 şi 2013 -
cum o fi fost ales preşedintele, dacă n-au fost deloc Adunări Generale, obligatorii anual, conform art.18 al.1) şi 7) din H.G. 1588/2007 ?) şi multe alte nereguli.
Fraza userului sarah1985 spune totul despre (ne-)implicarea Primăriilor, care lasă proprietarii să se războiască între ei. ► "Am cerut procesele-verbale Primăriei, iar compartimentul asociații de proprietari trimite următorul răspuns:
În temeiul art. 25 alin 4 (invocat de mine) punem în vedere A.P. sa transmită proprietarilor PV din 2013 (?????) iar cele aferente perioadei 2007-2011, cereti-le voi proprietarii, in temeiul art. 10. Pai daca P.V. din 2013 trebuie emis in baza art. 25 alin 4 (adică e o obligatie din oficiu a Asociatiei) de ce celelalte trebuie cerute in temeiul art. 10, in conditiile in care Primaria a retinut ca am cerut deja documentele si raspunsul a fost peste masura de obraznic?
De ce le tine spatele acest Compartiment cu rol de control ?" ◄
Să nu uite că în Legea 230/2007 există câteva articole care arată ce îndatoriri au Autorităţile Locale: art. 52, 53, 54, 55, dar mai ales 56 (amenzi date Asociaţiilor) VEDEŢI ARTICOLELE RESPECTIVE, AICI:
[ link extern ]
Oricine are probleme cu cei din Asociaţii sau cu cei din Primării sau Consiliile Locale (Judeţene), invocaţi aceste articole, să vedem dacă se mai repetă: "noi, cei din Primărie n-avem atribuţii legale de a controla o A.P., pentru că e persoană juridică, dar şi pentru că n-avem personal sau bani s-o facem, la cererea a minim un proprietar din acea Asociaţie reclamată" !
Dar cine să rezolve astfel de probleme, pentru ce se mai plătesc acei angajaţi pentru a-şi face datoria măcar prin somaţii către A.P. de a respecta legile, pentru că altfel cei reclamaţi şi dovediţi că au eludat legile din domeniu, sunt pasibili de amenzi !
Citiţi şi comentaţi ceva ce are legătură cu subiectul, pe această pagină:
www.avocatnet.ro/content/for...
P.S.
Vă rog, nu ştergeţi această postare, pentru că nu e nimic off-topic !
Tot ce scriu pe acest Forum are legătură cu topicul respectiv deschis !
Off-Topicul e greu de stabilit, odată ce discuţi despre subiectul topicului, chiar şi cu o frază.
Cenzura de orice fel e interzisă, chiar şi în mediul on-line !