Sper că vă ajută şi ce am scris eu în postarea de aici: "Unde şi cum se poate contesta o Adunare Generală re-convocată dintr-o asociaţie de proprietari ?" -
www.avocatnet.ro/content/for...
Doar că acea postare e scrisă diferit de cea a dvs., adică noi acuzăm cu probe clare că s-a încălcat legea, la dvs. nu pot să mă pronunţ, dar dacă acel fost preşedinte are dovezi că nu s-au respectat strict legile din domeniu, putea să fie şi un criminal, pentru că probele de încălcare a legii sunt baza câştigării unui proces, sunt esenţa Justiţiei !
REPET - vă îngrijoraţi doar dacă acela are ceva dovezi ... dar din ce văd, ar avea ceva-ceva, dar nu e încă clar, daţi mai multe amănunte.
În legătură cu aceste împuterniciri, e o problemă cam delicată, vedeţi şi ce spun aceşti Consilieri Locali în această înregistrare de pe YouTube: # Vot prin delegare abuziv # -
[ link extern ]
Nu zic că e nevoie obligatoriu de semnat în faţa notarului, dar nu e voie să n-ai semnături pentru acele Împuterniciri, nu e legal, se pot considera ca nule acele documente !
Aţi scris dvs.
Motivele invocate de reclamant:
- Adunarile Generale a Asociatiei Proprietarilor nu a fost convocata in mod legal.
- PV nu mentioneaza nominal membrii prezenti, proprietarii reprezentati prin “procuri speciale” si nici nu contin semnaturile acestora.
- Numarul celor prezenti a fost mai mic decat numarul celor reprezentati.
Abia acum am citit atent ... aveţi deja o mare problemă ... nu ştiu cum o s-o scoateţi la capăt dacă e adevărat ce se scrie acolo (sper că nu-s aberaţii, pentru că nu cred că fostul preşedinte aducea aceste acuzaţii fără probe, poate fi acuzat şi penal de inducere în eroare a Organelor Judiciare) !
Păi cum aţi făcut Procesul-Verbal, fără să treceţi numele celor prezenţi, şi cu semnăturile lor ?
Cum să aveţi un număr mai mic de proprietari prezenţi decât cei declaraţi că au participat ?
Pentru acele delegări de vot (Procuri) nu aveaţi semnăturile proprietarilor în cauză ?
Dacă e aşa, ne puneţi pe gânduri .. sper să mă înşel !
Legea 230/2007, art. 24 alin.(3): La adunarea generală reconvocată, dacă există dovada că toţi membrii asociaţiei de proprietari au fost convocaţi, hotărârile pot fi adoptate, indiferent de numărul membrilor prezenţi, prin votul majorităţii acestora.
Reveniţi cu detalii, e subiectul care interesează pe mulţi proprietari, să vedem ce fel se judecă speţele de tipul ăsta !
Cel puţin în cazul nostru, au fost zeci de Împuterniciri pe numele Casierei, ceea ce poate arăta un mare Conflict de Interese (restul au fost pe numele Preşedintei şi al Cenzorei, deci tot cei din conducerea Asociaţiei). Astfel, cei din conducere au înclinat voturile în favoarea lor, ceea ce nu prea e normal ! Noi ştiam că s-a discutat şi hotărât ceva, când îi întrebăm la vreo săptămână după ... surpriză ... era exact invers ce hotărâsem noi .. s-au folosit de acele Împuterniciri cum au vrut, pe ascuns !
Ce e mai grav e că de pe 30.05.2015, când a avut loc Re-convocata, au trecut fix 2 luni şi n-au afişat nici acum la Avizier Hotărârile Adunării Generale !!! Art. 25, alin.4 văd că se cam încalcă ... au de gând să afişeze Hotărârile Ad. Gen. cumva la anul, la următoarea convocare ?
E clar că sunt lucruri grave acolo, dacă le e frică să afişeze Hotărârile Adunării Generale nici după două luni, mai ales că am intrat în al doilea semestru al anului şi art.14, alin.2 din H.G. 1588/2007 spune că Adunările Generale trebuie să se convoace în primul trimestru !
* art. 14 (2): Adunarea Generală Ordinară are loc cel puţin o dată pe an, în primul trimestru. *
Apropo, dvs. când aţi făcut Adunarea Generală ?
Şi mai am o întrebare care poate clarifica totul: ACELE ÎMPUTERNICIRI AU FOST MAJORITATEA PE NUMELE UNEI PERSOANE, MAI ALES ANGAJATĂ A ASOCIAŢIEI ?
Următoarele articole din Legea 230/2007sunt foarte importante pentru subiectul dezbătut în acest Topic:
Art. 25. - (1) Pentru adoptarea hotărârilor în adunarea generală a asociaţiei de proprietari, se vor avea în vedere următoarele:
a) fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa;
c) proprietarul poate fi reprezentat în adunarea generală de către un membru al familiei sau de către un alt reprezentant care are o împuternicire scrisă şi semnată de către proprietarul în numele căruia votează;
d) un membru al asociaţiei de proprietari poate reprezenta unul sau mai mulţi membri absenţi, dacă prezintă împuternicire semnată de către proprietarii în numele cărora votează;
(4) Hotărârile adunărilor generale se consemnează în registrul de procese-verbale al asociaţiei de proprietari, se semnează de către toţi membrii comitetului executiv şi se comunică, în scris, tuturor proprietarilor.
Art. 26. - Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociaţiei de proprietari ori este de natură să producă daune intereselor proprietarilor, aceştia pot ataca în justiţie respectiva hotărâre, în termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia. Acţionarea în justiţie nu întrerupe executarea hotărârii decât în cazul în care instanţa dispune suspendarea acesteia.
Se pare că art.25 (1) a) şi d) clarifică faptul că un membru al Asociaţiei de Proprietari nu poate avea mai multe voturi, ceea ce ar trebui să fie valabil şi pentru faptul că nu poţi avea împuterniciri mai multe pentru o persoană (punctul d.), pentru că ai încălca punctul a), votând pentru mai mulţi proprietari 1
Deja se pare că Legea 230/2007 iar are lacune !