Discutia ati repostat-o ulterior, intr-o forma simplificata in sectiunea securitate si sanatate in munca.
Cine a mutat discutia in aceasta sectiune, a facut-o gresit, dovada ca abia astazi am gasit-o eu discutia initiala, in prezenta sectiune.
Daca soferul, angajat al firmei, nu a suferit vatamari care sa necesite concediu medical si daca victimele din celalalt vehicul care au suferit vatamari, nu sunt angajati, atunci evenimentul nu trebuie comunicat la ITM si nu se inregistreaza ca accident de munca.
Acest lucru, nu impiedica firma, al carui angajat a fost implicat in accidentul rutier, soldat cu victime (care nu sunt angajati ai firmei si nici ai altei firme), sa numeasca o comisie pentru cercetarea evenimentului produs, mai ales in conditiile in care evenimentul rutier produs a fost retinut in responsabilitatea soferului, angajat al firmei si s-a datorat unei defectiuni la echipamentul de lucru (autovehicul).
Documentul respectiv va fi util (si solicitat) in urma cercetarii evenimentului rutier produs, ulterior, daca se ajunge la parchet/ instanta, de catre politie/ parchet/ instanta, pentru efectuarea unei expertize tehnice judiciare, in specialitatea auto.
Citeste mai mult:
www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Daca firma este unica raspunzatoare pentru desprinderea remorcii (conform unui document scris), puteti deschide actiune impotriva firmei.
Studiati cu atentie PV de cercetare accident rutier, intocmit de catre politie.
Dosarul accidentului rutier va ajunge la parchet, dupa incheierea cercetarii de catre politie, deoarece in urma accidentului rutier, s-au inregistrat victime.
Parchetul va stabili daca este vorba de un caz penal si va trimite dosarul in instanta sau va da neinceperea urmaririi penale.
Pentru recuperarea cheltuielilor (in cazul ca soferul nu a fost gasit si el vinovat de producerea accidentului de circulatie), puteti deschide actiune in instanta civila, daca aveti documente care sa mentioneze ca respectivele plati, de care amintiti, au fost facute de catre soferul firmei de transport.
Pentru neplata salariului din luna aprilie si pana la data incetarii CIM, puteti deschide actiune in contencios administrativ, chemand firma in judecata.
Pe ce motiv l-au obligat firma sa plece, daca dvs. mentionati ca s-a intocmit un document de incheiere a CIM, pe cale amiabila, la solicitarea sotului dvs. ?