avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Numar zile CO - CIM partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Numar zile CO - CIM partial

Buna ziua,
Vom angaja o persoana cu 4h/zi. intrebarea mea este : la cate zile de concediu de odihna va avea dreptul pe an? Tin sa mentionez ca salariatii incadrati cu 8h beneficiaza de 25 zile de CO/an
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 15:12, 20 Iunie 2013
Durata minima a CO trebuie sa fie de 20 de zile lucratoare.

Potrivit art.106 alin.1 C.mun., salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

Asadar, rezulta ca timpul partial al contractului de munca nu influenteaza durata concediului de odihna.
CO se raporteaza la contracte cu timp partial, ce se refera la zilele de lucru.nu la orele de lucru pe zi. Daca lucreaza 5 zile pe saptamana, o ora sau 8 pe zi, au acelasi nr. de zile de co, asa cum a spus freeelis, minim 20 zile co pe an (conform Codului muncii)

Daca angajatul lucreaza 3 zile pe saptamana, 8 ore pe zi, atunci se face calculul concediului de odihna raportat la zilele de lucru efectuate. In acest caz angajatul are dreptul la doar 11 zile de co pe an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna pentru cim cu 8h/saptamina si pentru cim cu 20h/sapt LIVIA CARMEN LIVIA CARMEN buna seara, 1. va rog sa-mi spuneti pt. un cim cu program de lucru de 8h/saptamina cat este durata co/an, programul de lucru este repartizat astfel ; luni-3h, ... (vezi toată discuția)
Mod cordare co pentru un salariat care lucreaza 2 zile pe saptamana ACR1 ACR1 De cate zile de co beneficiaza un angajat care lucreaza 2 zile pe saptamana? (vezi toată discuția)
Contract cu timp partial-zile co Andrei Gica Andrei Gica O persoana angajata cu timp partial de 4h/zi, la cate zile de CO are dreptul in decursul unui an de lucru, in conditiile in care un angajat cu norma intreaga ... (vezi toată discuția)