avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatorie la 16 ani.- un parinte nu-si da acordul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatorie la 16 ani.- un parinte nu-si da acordul

Buna ziua.Nepotul meu de 22 de ani si-a lasat prietena de 16 ani insarcinata #-o. ar vrea sa o ia in casatorie,dar tatal fetei se opune.Doar de mama este sustinuta fata. intrebarea mea este...Exista vreo metoda in care sa fie deajuns doar semnatura mamei,pentru casatorie???? un certificat medical care sa dovedeasca ca e insarcinata in 5 luni nu ar fi suficient??? multumesc mult...B-)
Avizul instanţei de tutelă poate substitui acordul tatălui, conform art . 272, alin. 2, noul cod civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cununie civila intre un minor si un major. CristinaGeo CristinaGeo Buna ziua . Am 17 ani jumate , sunt insarcinata in 7 luni . Tatal copilului este major (22 de ani ) , parinti mei sunt divortati . Mama mea este plecata in ... (vezi toată discuția)
Varsta legala pentru casatorie claudia00 claudia00 am o prietena ce are 16 ani si doreste sa se casatoreasca. parintii ei sunt deacord, insa de la primarie i s-a spus ca nu se poate casatori decat la 18 ani sau ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu o minora OVYBUB OVYBUB Buna ziua De cateva luni stau cu o minora care a inplinit varsta de 16 ani in aprilie eu em 22 ani. Si vreau sa ma casatoresc cu ea se poate cu acordul ... (vezi toată discuția)