avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cununie civila intre un minor si un major.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cununie civila intre un minor si un major.

Buna ziua .
Am 17 ani jumate , sunt insarcinata in 7 luni .
Tatal copilului este major (22 de ani ) , parinti mei sunt divortati .
Mama mea este plecata in strainatate iar tatal meu este in tara .
Insa locuiesc cu bunica mea din partea mamei.
As dori sa stiu care sunt actele necesare pentru casatoria civila in cazul in care ambii parinti sunt deacord cu sarcina si cu casatoria .
Mentionez ca mama mea nu poate veni in tara decat in noiembrie cand voi naste .
Multumesc :) !
Ultima modificare: Marți, 2 Septembrie 2014
CristinaGeo, utilizator
Cel mai recent răspuns: konstk , utilizator 12:38, 2 Septembrie 2014
Art. 272 - Noul Cod civil
Vârsta matrimonială

(1) Căsătoria se poate încheia dacă viitorii soţi au împlinit vârsta de 18 ani.

(2) Pentru motive temeinice, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani se poate căsători în temeiul unui aviz medical, cu încuviinţarea părinţilor săi sau, după caz, a tutorelui şi cu autorizarea instanţei de tutelă în a cărei circumscripţie minorul îşi are domiciliul. În cazul în care unul dintre părinţi refuză să încuviinţeze căsătoria, instanţa de tutelă hotărăşte şi asupra acestei divergenţe, având în vedere interesul superior al copilului.

(3) Dacă unul dintre părinţi este decedat sau se află în imposibilitate de a-şi manifesta voinţa, încuviinţarea celuilalt părinte este suficientă.

(4) De asemenea, în condiţiile art. 398, este suficientă încuviinţarea părintelui care exercită autoritatea părintească.

(5) Dacă nu există nici părinţi, nici tutore care să poată încuviinţa căsătoria, este necesară încuviinţarea persoanei sau a autorităţii care a fost abilitată să exercite drepturile părinteşti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu o minora OVYBUB OVYBUB Buna ziua De cateva luni stau cu o minora care a inplinit varsta de 16 ani in aprilie eu em 22 ani. Si vreau sa ma casatoresc cu ea se poate cu acordul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! dacĂ am 17 ani și 10 luni tatăl meu a decedat Și ... GDMBV GDMBV Buna ziua ! DACĂ AM 17 ani și 10luni Tatăl meu a decedat Și doresc sa ma căsătoresc iubitul meu invàrsta de 21de ani ,mama este de acord ! Se poate ... (vezi toată discuția)
Varsta legala pentru casatorie claudia00 claudia00 am o prietena ce are 16 ani si doreste sa se casatoreasca. parintii ei sunt deacord, insa de la primarie i s-a spus ca nu se poate casatori decat la 18 ani sau ... (vezi toată discuția)