avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Factura emisa dupa radiere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Factura emisa dupa radiere

Va rog: o solutie la urmatoarea situatie:
In cursul lunii mai 2013 am inregistrat in contabilitate o factura insotita de chitanta, privind achizitia unui obiect ce urma a fi livrat ulterior. Intrucat livrarea a intarziat mai mult de o luna si reprezentantul furnizorului nu raspunde apelurilor telefonice, am verificat pe mfinante.ro starea agentului economic inscris pe factura si am constatat ca societatea emitenta a facturii era radiata cu cateva luni in urma. Se pare ca am inregistrat in contabilitate niste documente false...Ce pot face in aceasta situatie? Daca factura o pot retrage de la inregistrare ( nu am depus inca declaratiile 300 si 394 pentru luna mai 2013) nu stiu ce pot face cu inregistrarea platii in registrul de casa. Mentionez ca documentele au fost predate in contabilitate de catre administrator, plata catre furnizor fiind facuta de catre acesta.
Va rog frumos o sugestie!

Alte discuții în legătură

Clarificari decontare facturi felicia_margareta felicia_margareta Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie pe care, personal, nu stiu cum sa o rezolv si solicit, daca se poate, ajutor de specialitate. Furnizorul ... (vezi toată discuția)
Facturare materiale constructii; documente anexa AncaUrda AncaUrda Am urmatoarea situatie: doi subantreprenori: A si B, firme diferite, lucreaza la acelasi obiectiv, pe acelasi santier. Subatreprenorul A se aprovizioneaza cu ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de custodie croitoru raluca croitoru raluca buna ziua am dat in custodie catre o alta societate echipamente pe baza unui proces verbal de custodie . care sunt inregistrarile contabile? , am nevoie si ... (vezi toată discuția)