Buna ziua!Maine va fi a 4-a zi de control ITM la societatea mea,si probabil se va finaliza cu o amenda...Mie mi s-a parut abuziv si tendentios controlul.Avand in vedere c-am fost amenintat cu amenzi de zeci de mii de lei,si ca vreau sa contest toata povestea,sa semnez procesul verbal?Multumesc.
Daca in evidentele dumneavoastra exista nereguli este de recomandat ca acele lipsuri sa fie pe cat posibil rezolvate pana la momentul sosirii inspectorilor ITM iar daca exista persoane in serviciul companiei pentru care nu s-au realizat inregistrarile cuvenite este de asemenea recomandat ca ecele persoane sa nu se alfe la locul de munca la data controlului.
In privinta semnarii pv , chestiunea este relativa in functie de ceea ce este cuprins ca motivare a sanctiunii dar se poate refuza semnarea daca sunt prevazute fapte ce in realitate nu sunt adevarate .
Potrivit dispozitiilor art. 19 din O.G.2/2001 , procesul verbal se semneaza de contravenient , iar in cazul in care acesta nu este de fata , refuza sau nu poate sa semneze , agentul constatator va face mentiune despre aceste imprejurari , care trebuie sa fie confirmate de cel putin un martor .
Daca doriti sa faceti o plangere contraventionala la PVCSC-ul respectiv, consultati-va in prealabil cu avocatul dvs pt a stabili impreuna strategia de urmat.