avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Deschidere proces custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Deschidere proces custodie minor

Sunt divortata din martie 2012 iar in urma procesului avem custodie comuna cu domiciliul la tata. Eu sunt plecata din tara si doresc sa aduc copilul la mine insa tatal refuza sa mi-l dea. Mentionez faptul ca, copilul nu locuieste cu tatal ci la parintii acestuia intr-o alta localitate si ca in curand va pleca si el din tara. Imi doresc sa pot lua copilul aici ca sa nu ramana singur, fara mama si fara tata langa el. Daca deschid un nou proces de custodie as avea castig de cauza tinand cont de schimbarea situatiei? Dureaza mult un astfel de proces? Daca e nevoie pot sa demonstrez si faptul ca in perioada martie 2012 si prezent copilul a stat mai mult cu mine, 7 luni a fost plecat din tara cu mine, apoi din aprilie 2013 locuieste la parintii tatalui lui. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Isabela_bv , utilizator 17:44, 22 Iunie 2013
Este mai dificil ceea ce doriti dumneavoastra avand in vedere ca domiciliul minorului a fost stabilit la tata. O relocare parentala cu modificarea domiciliului minorului ar putea interveni daca se poate dovedi ca tatal si-a incalcat obligatiile parintesti si ca este in interesul minorului ca acesta sa locuiasca impreuna cu dumneavoastra. Ori acestea presupun efectuarea unei noi anchete sociale la locatia unde minorul va urma sa locuiasca, dovedirea resurselor necesare cresterii si educarii minorului de catre dumneavoastra, posibil si opinia minorului, abilitatea si dorinta titularilor responsabilitatilor parintesti de a colabora unul cu altul, fata de toate acestea o importanta sporita o are si distanta geografica si accesibilitatea celuilalt parinte de a avea contact cu minorul, etc.

Sincer nu cred ca sunt prea mari sanse de castig avand in vedere ca va aflati in strainatate. Daca era vb in Romania sansele ar putea fi mai mari.
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2013
ContSters82289, utilizator
Si nu se tine cont de faptul ca nici tatal nu va fi langa copil, si el va fi plecat in alta tara si copilul ramane in romania fara niciunul din parinti?
Evident ca la momentul respectiv este oportun si necesar sa introduceti o astfel de actiune , instanta va tine cont de probele ce pot confirma aceste aspecte.
Daca azi acel copil nu sta nici cu tatal, aveti sanse; daca in 3 zile il muta la el acasa, sansele dv. au zburat.
Ar ajuta sa luati copilul la dv. si sa intrioduceti aunci actiune; sa il luati cu acordul tatalui, in vacanta sau cumva.
Multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exercitarea autoritatii parintesti unice prin mediere manuelle manuelle Buna seara. Prin mediere se poate stabili exercitarea autoritatii parintesti doar de catre mama, sau este obligatorie custodia comuna? Avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva udrea76 udrea76 Buna ziua, As dori sa stiu daca in urma divortului de comun acord custodia copilului minor imi poate fi data in exclusivitate mie in conditile in care fostul ... (vezi toată discuția)
Custodie Alexandra 32 Alexandra 32 Buna ziua! As dori sa aflu daca aa avea reale sanse sa castig un eventual proces impotriva fostului partener. Am un copil de 4 ani cu fostul partener. ... (vezi toată discuția)