avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul si-a schimbat numele firmei,fiind foarte ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul si-a schimbat numele firmei,fiind foarte in urma cu plata salariilor (5 luni).

Sora mea,noua fiind in campul muncii,nu si-a primit salariul timp de 5 luni si totusi,a continuat sa mearga sperand in naivitatea ei ca-si va primi salariul la un moment dat.Intre timp angajatorul,a pus-o sa semneze alt contract de munca sub pretextul ca au schimbat numele firmei de data asta insa,fara a-i mai da si ei un exemplar acasa.Intrebarea este,exista vreo posibilitate sa-si mai recupereze salariul ori a muncit in van toate lunile astea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:55, 21 Iunie 2013
Daca a avut contract de munca exista sanse reale.... pe cale judecatoreasca. Nu are importanta ca firma si-a schimbat numele.
In cazul schimbarii numelui societatii drepturile si obligatiile partilor asumate prin c.i.m. raman neschimbate.

Neplata salariului poate face obiectul :
- unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social

In sesizare veti specifica datele dvs de identitate , precum si neregulile savarsite de catre angajatorul dvs in legatura cu relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca . De exemplu, neplata salariului, neinregistrarea demisiei, neplata orelor suplimnetare, neacordarea reapausului saptamanal etc.

ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii si va putea sanctiona cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar nu-l poate obliga pe angajator sa va plateasca salariile restante.

- unei actiuni in instanta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.
Singura autoritate in stat care il poate obliga pe angajator este instanta de judecata. Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu , in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa va plateasca salariile.
Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde reclam angajatorul pentru ca nu mi-a dat salariul? niculae38 niculae38 as dori sa fac o plangere fostei firme unde am lucrat ,nici acum nu am primit salariu ,eu am plecat de la ei de o luna si jumatate ,si am salariul de luat de ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu mi-a oferit bunurile mele pe perioada muncii Mariuspopa99 Mariuspopa99 Am fost lucrator la o firma de bricolaj m-am fortat sa imi dau demisia in schimb salariul l-am primit mai aveam de luat bonurile si un bonus di luna curenta ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului camipisi camipisi Buna ziua. D e 2 luni nu am mai incasat salariul decat cate 100 ron la o saptamana doua. As vrea sa renunt la job, deoarece sunt sigura ca nu voi mai primi ... (vezi toată discuția)