avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata pensie intretinere

As avea cateva intrebari:
- in cazul in care exista o hotarare judecatoresca ce a stabilit marirea pensiei alimentare platita de parintele nerezident, hotarare emisa la data de 21.02.2013, insa cu actiune introdusa in 19.11.2013, de cand devine aplicabila hotararea si cine o aduce la cunostinta angajatorului celui care urmeaza sa plateasca pensia de intretinere?
- care este cunatumul stabilit pentru a se plati retroactiv suma datorata si cine stabileste acest cuantum?
- daca sotul refuza sa se intereseze din ce motiv nu s-a platit suma stabilita, as putea sa-i fac plagere penala pentru abandon de familie? daca da, cui ma adresez?
Mentionez ca desi hotararea este cu data de 21.02.2013, eu am inceput sa primesc pensia marita si o parte din suma datorata pentru lunile ce au curs de la data introducerii actiunii, in luna mai. Luna aceasta am constatat cu surprindere ca am primit o suma mai mica de bani si as dori sa stiu daca angajatorul sotului (care este cadru MAI ) dispune de dreptul de a-mi diminua cuantumul pensiei alimentare?
Cel mai recent răspuns: corish , utilizator 20:33, 20 Iunie 2013
Raspunsul referitor la cuantumul sumei care trebuie sa vi se achite il gasiti in sentinta judecatoreasca prin care s-a dispus majorarea pensiei. Data de la care se aplica hotararea o gasiti tot in continutul acesteia. Pentru mai multe lamuriri va rog sa ne comunicati ce scrie exact in dispozitivul sentintei.
Cuantumul pensiei este de 300 lei, insa nelamurirea mea este care este cum se stabileste suma care trebuie platita pentru lunile din urma? Multumesc anticipat pentru raspunsurile punctuale!
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2013
corish, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia pentru neplata pensiei alimentare teo2304 teo2304 buna ziua, as vrea daca se poate informatii privind prescriptia pentru neplata pensiei alimentare Este cazul unei cunostinte care in timpul facultatii a avut ... (vezi toată discuția)
Cuantum pensie alimentara Loryana2017 Loryana2017 Buna ziua! In anul 2009 am fost dat in judecata,de,fosta,sotie pt marirea pensiei alimentare, s a stabilit suma la salariu minim /economie...suma pe care am ... (vezi toată discuția)