avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cuantum pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cuantum pensie alimentara

Buna ziua!
In anul 2009 am fost dat in judecata,de,fosta,sotie pt marirea pensiei alimentare, s a stabilit suma la salariu minim /economie...suma pe care am patit o lunar an de an, in prezent mai am un copil din actiala casatorie, dar salariul a crescut fata de 2009, fosta sotie vrea sa introduca,actiune de marire a pensiei alimentare.
Intrebarea mea este dc eu sunt nevoit sa platesc din anul 2009...pana acum diferenta care rezulta din cresterea salariului sau se plateste din momentul introducerii actiunii la,sal net pe care l am acum?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Andreas68 , utilizator 09:48, 26 Noiembrie 2017
O să fiți nevoit să plătiți noua pensie alimentară de la data introducerii acțiunii, nu din urmă. Însă, după cum știți, copilul are întotdeauna nevoie de mult mai mult decât acea pensie...
Buna ziua,
Veti plati pensie alimentara schimbata de la data introducerii cererii dar, atentie, invocati existenta celuilalt copil (prezentati copie si original certificat nastere) si solicitati stabilirea pensiei potrivit prevederilor art. 529 alin. 2 C.Civ.:
Cuantumul întreţinerii
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.

Andreas68 a scris:

O să fiți nevoit să plătiți noua pensie alimentară de la data introducerii acțiunii, nu din urmă. Însă, după cum știți, copilul are întotdeauna nevoie de mult mai mult decât acea pensie...

Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Veti plati pensie alimentara schimbata de la data introducerii cererii dar, atentie, invocati existenta celuilalt copil (prezentati copie si original certificat nastere) si solicitati stabilirea pensiei potrivit prevederilor art. 529 alin. 2 C.Civ.:
Cuantumul întreţinerii
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.

Buna ziua, va multumesc!
Spor in toate!
Va mentionez si faptul ca din data de 25 oct 2017 sunt in concediu medical suferind un atac vascular. ...deci incapacitate temporara,de lucru...

Alte discuții în legătură

Pensie alimentară StuAli StuAli Bună ziua. Eu și fostul meu soț am divorțat si avem un copil care locuiește în România cu fostul meu soț. La procesul de divorț s-a stabilit pensia ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara AlinaElla AlinaElla Buna ziua! Vreau sa stiu ce procent se plateste pensiea alimentara catre un copil dintr-o casatorie anterioara, iar daca parintele care plateste pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor eugenia2008 eugenia2008 Buna ziua! De cand se plateste pensia alimentara pentru minor? De cand părintele platitor a parasit domiciliul sau de cand se hotaraste divortul? Si se ... (vezi toată discuția)