avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Formular 121
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Formular 121

Sunt stabilita temporar in Germania la fiica mea.
Pentru eventuale probleme de sanatate,doresc sa obtin formularul 121.
De la casa de sanatate mi s-a comunicat ca voi fi stearsa de la medicul de familie si ca eventualele analize si consultatii in Romania le voi plati.
Atata timp cat in baza acestui formular emis de Romania aici mi se ofera consultatii si tratamente gratuit de ce nu am aceleasi drepturi in Romania(sunt pensionara)
Ce document trebuie sa am sa beneficiez in continuare in Romania de asistenta medicala gratuita si analize la fel.

Ce se intampla daca am nevoie de asistenta medicala atunci cand vin in vacanta acasa?
Mi se pare nedrept sa pierd drepturile mele in tara.
As dori sa mi se comunice ce trebuie sa fac sa raman in drepturile mele de asigurat si in tara,avand in vedere ca sederea mea aici este numai temporara.
Sau este un abuz al casei de asigurari.
Multumesc anticipat pentru lamuriri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 21 Iunie 2013
formularul E 121 este eliberat pentru a permite atat titularului de pensie sau de renta, cat si membrilor familiei acestuia, fie ca isi au sau nu resedinta impreuna cu acesta, sa beneficieze de prestatiile in natura de boala sau maternitate, acordate in numele institutiei competente de catre institutia de la locul de resedinta, in conformitate cu prevederile legislatiei pe care aceasta din urma o aplica.

Persoanele care solicita formularul E 121 vor depune la sediul Caselor de Asigurari o cerere insotita de urmatoarele documente:
a) copie de pe cartea de identitate/buletinul de identitate;
b) copie de pe decizia de pensionare;
c) dovada resedintei pe teritoriul altui stat membru, pentru solicitantul de pensie si membrii de familie.

Regulamentele europene in vigoare sunt foarte stricte şi prevãd faptul ca o persoana nu poate sa fie asigurata in doua state membre ale Uniunii Europene in acelasi timp, iar raportat la situaţia dumneavoastrã, nu puteţi avea calitatea de asigurat şi în România şi în Germania. În momentul în care completati şi depuneti Formularul E121, CAS va notifica serviciile şi compartimentele din cadrul instituţiei – pe evidenţa asiguraţi şi medicul de familie cã nu mai sunteţi asigurat în România.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formularul e121 nicole852107 nicole852107 buna ziua,cum pot obtine formularul E 121?se inmaneaza doar personal?va multumesc (vezi toată discuția)
E 121 gelu41 gelu41 La ce serveste formularul E 121 pentru un cetatean german care locuieste definitiv in Germania der primeste si o pensie din RO pentru perioade care a lucrat in ... (vezi toată discuția)
Formularul e121 adelagabriela adelagabriela Buna ziua, as avea nevoie de cateva lamuriri in legatura cu formularul E121. I-a fost cerut mamei mele care este pensionara din septembrie 2011 insa locuieste ... (vezi toată discuția)