avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... formularul E121
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

formularul E121

buna ziua,cum pot obtine formularul E 121?se inmaneaza doar personal?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:54, 18 Februarie 2012
Formularul E121 il puteti descarca de pe urmatorul link: www.cnas.ro/download/516/Form_E_121.pdf

Ar trebui sa stiti faptul ca nu aveti nevoie de formular, in cazul in care nu va stabiliti definitiv intr-unul din statele comunitare. Daca mergeti in vizita pentru o perioada de peste 6 luni va trebuie doar cardul european de sanatate. Acesta este valabil 6 luni si poate fi reinnoit.
Formularul E 121 este eliberat pentru a permite atat titularului de pensie sau de renta, cat si membrilor familiei acestuia, fie ca isi au sau nu resedinta impreunã cu acesta, sa beneficieze de prestatiile in natura de boala sau maternitate, acordate in numele institutiei competente de catre institutia de la locul de resedinta, in conformitate cu prevederile legislatiei pe care aceasta din urma o aplica.

Persoanele care solicita formularul E 121 vor depune la sediul Caselor de Asigurari o cerere insotita de urmatoarele documente:
a) copie de pe cartea de identitate/buletinul de identitate;
b) copie de pe decizia de pensionare;
c) dovada resedintei pe teritoriul altui stat membru, pentru solicitantul de pensie si membrii de familie.
buna ziua,mama este pensionara si vrem sa o inscriem la doctor in spania.pentru asta ni s-a cerut formularul e121.undeva am citit caci ... Prin acest formular, statul român plăteşte o sumă forfetară statului respectiv.afecteaza cumva beneficiarul(pensionarul)?ce se intampla daca decide sa se intoarca acasa?mai beneficiaza de asistenta medicala in tara?va intreb pentru caci nu am primit raspunsuri sigure,si innainte de a face o greseala grava mai bine ma interesez.ea are nevoie de medicamente in fiecare luna,iar la cum merg treburile aici,ma refer caci trebuie sa astepti luni de zile sa te vada un doctor specialist,va imaginati ca ar fi o tragedie!!!
La revenirea in tara, mama dvs are obligatia de a anunta casa de asigurari din statul respectiv ca doreste sa revina in tara.
Asadar, inainte de a se intoarce in tara, trebuie sa anunte casa de asigurari din statul respectiv pentru ca, dupa intoarcerea in tara, sa poata beneficia de toate drepturile care revin unui asigurat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular 121 papagal papagal Sunt stabilita temporar in Germania la fiica mea. Pentru eventuale probleme de sanatate,doresc sa obtin formularul 121. De la casa de sanatate mi s-a ... (vezi toată discuția)
Formularul e121 adelagabriela adelagabriela Buna ziua, as avea nevoie de cateva lamuriri in legatura cu formularul E121. I-a fost cerut mamei mele care este pensionara din septembrie 2011 insa locuieste ... (vezi toată discuția)
Formular e 121 labancz  maria labancz maria M-am mutat definitiv in Ungaria Sint pensionara Cum pot obtine formularul E121 online? Am 73 ani si umblu greu multumesc (vezi toată discuția)