avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice publicare clarificari
Discuție deschisă în Achiziţii publice

publicare clarificari

in situatia in care se publica clarificarile in SEAP, mai este necesara transmiterea lor si pe fax? si daca trebuie transmise si pe fax, atunci le trimiti doar operatorului economic care le-a solicitat sau si celorlalti?

va rog sa ma lamuriti.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: crenguta1963 , utilizator 14:38, 21 Iunie 2013
Conform art 78 din OUG 34/2006, raspunsulrile la clarificari, insotite de intrebarile aferente, obligatoriu trebuie aduse la cunostinta tuturor operatorilor interesati, fara a se dezvalui identitatea celui care a solicitat clarificarile.
Aceasta se face prin crearea unui fisier electronic la care se va asigura accesul direct si nerestrictionat, in mod similar cu accesul la documentatia de atribuire, respectiv prin publicarea acestuia in SEAP (temei:art 32 din OUG 34/2006).

Este singura obligatie legala privind acest aspect, dar, pentru indeplinirea unei obligatii morale, va sfatuiesc sa transmiteti un raspuns si operatorului economic solicitant, avand in vedere ca este o solicitare adresata autoritatii contractante si care necesita un raspuns direct.
Va recomand sa transmiteti si solicitantului, acelasi raspuns publicat in SEAP.
O zi buna :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de raspuns solicitare de clarificare licitatie teodor82 teodor82 Buna ziua. Intrebarea mea este daca o autoritate contractanta este obligata sa raspunda in maxim 3 zile lucratoare la o solicitare de clarificare? In OUG 34 ... (vezi toată discuția)
Taxa caiet de sarcini hihahi hihahi Cum se stabileste taxa unui caiet de sarcini? Am incercat participarea la o licitatie si mi s-a parut cam mare pretul unui caiet de sarcini si anume 200lei, si ... (vezi toată discuția)
Raspuns solicitare clarificari soazig soazig Intrebarea mea se refera la modul in care AC a raspuns cererii de clarificari pe care am formulat-o. Conform ART. 78 din OUG 34/2006 (1) Orice operator ... (vezi toată discuția)