avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat fara carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat fara carte de munca

Buna ziua, din anul 2009 decembrie si pana in martie 2012 am lucrat la o franciza a unei importante firme de distributie piese auto fara forme legale. in aceasta perioada nu am primit concediul de odihna ce mi se cuvenea si nici remuneratia pt acest concediu, motivandu-mi ca nu-mi poate plati concediul atata timp cat nu am carte de munca. anul trecut patronul mi-a cerut sa pozez votul la alegerea primarului, impunandu-mi sa votez cu un candidat PDL. Eu am refuzat sa fac acest lucru si de atunci a inceput calvarul. mi s-a scazut salariul la jumatate, mi-a oprit din salar 200 lei pe motiv ca nu am raspuns la telefon intr-o zi de wekend la ora 21.30. la tot pasul mi se cauta nod in papura, nu mi se dadea salariul la timp fiind nevoit sa platesc penalitati la plata utilitatilor, ultimul salariu nu mi-a fost acordat si nici remuneratia cuvenita pt perioada pe care am lucrat-o fiind angajat cu forme legale( asta fiind din martie 2012 si pana in aprilie 2013) si in luna aprilie a.c. am demisionat.
As dori sa stiu daca pot obtine banii cuveniti pt concediile cuvenite si pt ultimul salariu ce nu mi-a fost acordat si posibilitate inregistrarii perioadei in care nu am fost angajat cu acte.
Am auzit ca dupa noua lege angajatii ce nu anunta ca sunt angajati fara forme legale sunt pasibili si ei de amenda.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:59, 24 Iunie 2013
Intr-adevar, este greu de dovedit daca nu aveti cum sa probati amenintarea.

Paralel cu sesizarea puteti promova actiunea in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca la negru dorana dorana Buna ziua Lucrezi de 2 saptamani si inca nu am contractu de munca.A venit acuma control de la ITME,am raspuns la ceva intrebri....intrebarea mea este ,,Pot sa ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii daca nu am contract de munca ContSters313377 ContSters313377 am lucrat la o firma . Eu si baietii aproape 2 ani si in aceasta perioada ne a mintit ca avem contract de munca si acum cand am aflat ca nu avem am plecat ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu la negru jeny84 jeny84 buna ziua as vrea sa stiu cui as putea sa ma adresez daca nu reusesc sa imi recuperez salariul de la o firma ,dar mentionez ca am lucrat 3 luni neangajata si ... (vezi toată discuția)