avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract inchiriere

Buna ziua, am si eu o intrebare, exista un contract de inchiriere intre doua persoane fizice,contractul e incheiat dupa un formular tip,este ok acest tip de contract s-au trebuia incheiat la un notar.
Si totodata ce se intampla daca chiriasul nu plateste chiria,care ar fi demersurile?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 14:53, 21 Iunie 2013
Daca incheiati contractul de inchiriere la notar ,acesta constituie titlu executoriu ptr plata chiriei la termenele si in modalitatile stabilite in contract.Contractul constata prin inscris autentic constituie, titlu executoriu si in ceea c e priveste obligatia de restituire a bunului dat in locatiune ,la expirarea termenului.
Acestea sunt posibilitatile pe care vi le confera legea ca efect al autentificarii unui contract de inchiriere.
Daca nu este constata prin inscris utentificat si nici inregistrat la Administratia financiara, atunci va puteti recupera banii pe chirie, apeland la procedura simplificata a ordonantei d e plata sau la procedura cererilor cu val redusa pana la 10.000 lei sau pe dreptul comun.
deci daca e inregistrat la finante atunci e ok?se pot recupera bani.?
Se pot recupera banii si intr-un caz si in altul, dar daca este inregistrt la finante sau autentificat nu mai este nevoie sa obtineti hotarare judecatoreasca ptr chiria neplatita, contractul fiind titlu executoriu
deci cu contractul inregistrat la finante sa ma adresez la un executor?si vedem daca de la persoana in cauza se poate executa ceva.
Pana sa va adreseati executorului, faceti o adresa prin care acordati chiriasului rau-platnic un termen pana la care sa faca plata, precizaandu-i ca toate cheltuielile ocaziaonate de actele executorului judecatoresc vor fi insarcina lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita a unui chirias, in baza contractului de inchiriere inregistrat la administartia finantelor publice. pacurar pacurar Rog un raspuns referitor la pasii de urmat in vederea executarii silite, respectiv recuperarea chiriilor restante si evacuarea, pentru un chirias persoana ... (vezi toată discuția)
De cand e contractul de inchirere titlu executoriu? alinaione alinaione buna ziua. am un contract de inchiriere facut cu niste chiriasi care nu plaresc chiria. contractul e inregistrat la fisc si e facut in martie 2012. In 2014 am ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere. clauza privind caracterul de titlu executoriu prin vointa partilor gabrieladina gabrieladina Urmatoarea clauza:\"Prezentul contract reprezinta titlu executoriu prin vointa expresa a partilor\", este legala si ce consecinte implica in cazul in care este ... (vezi toată discuția)