avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensii

Va rog puțin ajutor...
O femeie care a născut 17 copii are dreptul la vreo pensie? Mentionez ca a lucrat cam un an la CAP.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:11, 22 Iunie 2013
1. Numarul de copii nascuti de o femeie nu are nici o importanta in acordarea unei pensii.

2. In cazul arata de dvs. (nu ati spus data nasterii persoanei nrespectiv) ar putea beneficia, daca indeplineste conditiile legale, de o pensie de invaliditate sau de pensie de urmas daca sotul a decedat si era salariat sau pensionar la data decesului.
Femeia respectiva are aproximativ 60 de ani, șotul este pensionar de CAP, trăiesc amândoi, a fost odată mi se pare prin Legea 19, Legea pensiilor care este abrogata momentan, acest răspuns a primit de la Casa de Pensii....
1. Legea 19/2000 a fost aprogata de Legea 263/2010 care se aplica de la 01.01.2011.

2. Indeplineste varsta standard de pensionare dar nu are stagiul minim de cotizare pentru a beneficia de pensie proprie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea nr. 19/2000 - diferenta dintre pensia anticipata si pensia pentru limita de varsta mihamiha14 mihamiha14 buna ziua! as vrea sa stiu care e diferenta dintre pensia anticipata si pensia la cerere si care din ele este prevazuta in legea 19/2000!va multumesc (vezi toată discuția)
Pensie de urmas ioana diana ioana diana Buna ziua. Ma numesc Diana Petrescu si sunt eleva. Tatal meu a fost pensionar, a murit acum 3 ani, iar eu fiind minora si eleva am beneficiat si beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala Emilia Tofan Emilia Tofan Am un angajat care doreste sa se pensioneze anticipat. Indeplineste conditiile de varsta si stagiu de cotizare asa cum sunt prevazute de legea 19/2000. ... (vezi toată discuția)