avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Iesire din asociatia de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Iesire din asociatia de locatari

Buna ziua, as dori sa stiu daca si cum e posibil sa nu mai fac parte dintro asociatie de locatari tinand cont de faptul ca gazele, apa si canalizare, lumina le platesc separat si detin un contract cu furnizorii de servicii in acest sens. Mi se pare aberant sa platesc o intretinere lunara de 35-40lei, pentru regularizare apa rece, apa meteorica, salarii administratie, femeie de servici si lumina pe scara, servicii care oricum nu se vad si nu beneficiez de ele.
Chiar daca detineti contracte individuale cu furnizorii de utilitati,normele in vigoare care guverneaza activitatea asociatiilor de locatari/proprietari,prevad obligatia proprietarilor sa contribuie lunar la plata c/v parti comune
Chiar daca detineti contracte individuale si dvs utilizati partile comune din condominiu cale de acces,uscatorie,ghena,lift,subsol tehnic,etc
Renuntarea la calitatea de membru proprietar obtinuta in urma acordului de asociere incheiat cu asociatia de proprietari,nu are drept consecinta exonerarea de la obligatia platii parti comune-care revin la plata tuturor proprietarilor
Va multumesc mult pentru raspuns
ynocentta a scris:

[...]
Renuntarea la calitatea de membru proprietar obtinuta in urma acordului de asociere incheiat cu asociatia de proprietari,nu are drept consecinta exonerarea de la obligatia platii parti comune-care revin la plata tuturor proprietarilor

In completare, spun ca prin actul de renuntare la serviciile comune v-ati luat acest angajament. Chiar daca nu era stipulat explicit in acesta, legea spune ca aveti obligatia platii cheltuielilor aferente proprietatii comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatiile de proprietari si pierderile de apa eit eit Daca suntem contorizati ,de ce platim pierderi de apa lunar ,astfel incat am inunda orasul cu acei metri cubi impusi?De ce nu putem plati apa ,precum platim ... (vezi toată discuția)
Proprietarii care nu doresc sa facă parte din asociație nu ... Angela Lazarov Angela Lazarov Proprietarii care nu doresc sa facă parte din asociație nu pot fi obligați la plata cheltuielilor comune de întreținere si reparații? (vezi toată discuția)
Ce obligatii am fata de asociatia de proprietari? vadicomet vadicomet Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema . Locuiesc la bloc (scara cu 15 apt),am contracte individuale cu toti furnizorii de servicii,deci,ce obligatie mai ... (vezi toată discuția)