avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce obligatii am fata de asociatia de proprietari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce obligatii am fata de asociatia de proprietari?

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema . Locuiesc la bloc (scara cu 15 apt),am contracte individuale cu toti furnizorii de servicii,deci,ce obligatie mai am fata de asociatia de proprietari ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:42, 30 Ianuarie 2012
Aveti obligatia platii cheltuielilor aferente proprietatii comune.
daca exista o asociatie de proprietari in bloc, legal constituita, ea este organizata si functioneaza in baza legii 230/2007, La Art. 46. legea spune ca - "Toţi proprietarii au obligaţia să plătească lunar, conform listei de plată a cheltuielilor asociaţiei de proprietari, în avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contribuţie ce le revine la cheltuielile asociaţiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociaţia de proprietari." Daca aveti toate utilitatile separate, ramane sa platiti sumele aferente cotelor comune de proprietate (pe cota parte indiviza de proprietate), fondurile hotarate de adunarea generala a asociatiei si cheltuielile administrative ale acesteia.
Va revine obligatia de plata a urmatoarelor cheltuieli pe proprietarea comuna:
-Curatenie
-Electricitate pe scara(presupunem ca aveti)
-Lift daca aveti
-Salarii personal asociatie
-reparatii la proprietatea comuna (de ex subsol acoperis etc)

Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2012
unlocatar, utilizator
vadicomet a scris:

ce obligatie mai am fata de asociatia de proprietari ?

Conform norme in vigoare va revine lunar la plata cote individuale de intretinere aferent salarii/indemnizatii personal angajat,c/v utilitati parti comune
Chiar daca detineti contracte individuale incheiate cu furnizorii de servicii,gunoiul,energia electrica aferent parti comune,intretinerea caii de acces prin care ajungeti la proprietatea dvs,sunt administrate de catre asociatia de proprietari,care lunar repartizeaza cotele individuale tuturor proprietarilor
Chiar daca detineti contracte individuale cu furnizorii de servicii,tot va revin la plata catre asociatia de proprietari eventualele consturi pentru reparatii parti comune-subsol tehnic,terasa, etc
@ynocenta
Poate are si la gunoi contract individual si nu e administrat de asociatie.

Alte discuții în legătură

Iesire din asociatia de locatari frampolarbear frampolarbear Buna ziua, as dori sa stiu daca si cum e posibil sa nu mai fac parte dintro asociatie de locatari tinand cont de faptul ca gazele, apa si canalizare, lumina ... (vezi toată discuția)
Cota indiviza pe parcare, piscina si sala de fitness Ancagnn Ancagnn Buna ziua, am cumparat un apartament intr-un bloc rezidential si un loc de parcare. Am inteles de la administrator ca se aplica cota indiviza si pe acel loc ... (vezi toată discuția)
Energia termica elaemma elaemma buna ziua am si eu o probleme , de ceva vreme nu am mai platit energia termica pt ca nu mi se pare corect avand in vedere faptul ca eu locuiesc la etajul 4 , ... (vezi toată discuția)