Am achizitionat un auto din Germania pe persoana fizica in mai 2013. Dealerul din DE a emis factura cu TVA inclus de 19%. Cand am ajuns la ANAF pentru calculare timbrul de mediu am aflat cu stupoare ca "conform legii" trebuie sa mai platesc o diferenta de TVA de 5%, respectiv TVA final sa ajunga la 24% cat e in RO. Lasand taxa de timbru de mediu care e in jur de 500 ron, mai vor aditional 5% din totalul facturii, care este in jur de 17000 euro.
Nu am auzit pe nimeni pana acum sa fi platit aceasta diferenta si nu stiu de vreo lege publicata in MO care reglementeaza asa ceva.
Daca mai este cineva in cazul asta as aprecia putin ajutor.
Cred ca este o neintelegere la nivel local. Cereti un document care sa consemneze ca aveti de plata o diferenta de T.V.A. de 5% si, ulterior, faceti o contestare a acestuia. Fara un document scris, plata dvs. se va duce in neant si o veti recupera la sfantul asteapta.
Multumesc pentru interventie! Sa inteleg ca nu e legal tot ce mi se intampla? Nu reusesc sa ajung la un punct comun cu ei. Am tot cautat ceva legat de plata diferentei TVA insa nu gasesc nimic concret.
Tva
albulescu
Buna seara,daca o sc din Spania factureaza livrarea unor anumite materiale unei sc din Ro,in factura este prevazut tva,sc din Ro.poate cere deducerea sau ... (vezi toată discuția)