avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA si taxe
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA si taxe

In 2007 am fost nevoita sa deschid un PFA (pt ca am lucrat in colaborare cu o anumita banca si pt a-mi putea primi banii,a trebuit sa deschid acest PFA).L-am folosit doar o singura data, am platit taxele necesare in anul respectiv, apoi am plecat in strainatate cu studiile. Din 2008 nu am avut nici un fel de activitate pe PFA, nu am platit nici o taxa..dar nici nu am inchis PFA-ul, acum va intreb eu: oare trebuie sa platesc taxe pt ca acest PFA nu a fost inchis? trebuie sa ma intorc acasa sa-l inchid, sa nu fiu nevoita sa platesc ceva pt el? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 01:42, 23 Iunie 2013
In Romania, referitor la impozite si taxe, functioneaza sistemul declarativ care consta in aceea ca un contribuabil are obligatia depunerii unor declaratii daca obtine venituri sau detine proprietati generatoare de impozite si taxe. Aceasta inseamna inclusiv ca entitatile posibil generatoare de venituri cum ar fi ce de tip P.F.A. sau S.R.L. trebuie sa depuna declaratii chiar daca valoarea impozitului sau taxei datorate este 0 (zero).

Revenind la cazul dvs., trebuia sa depuneti declaratia anuala 200. In plus, in calitate de titular al P.F.A., trebuie sa platiti C.A.S.S. la nivelul salariului minim pe economie daca nu obtineti venituri care va exonereaza de aceasta obligatie, in cazul in care nu aveti activitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii platite de titularul unei p.f.a. mihaidumitrescu mihaidumitrescu Daca realizez venituri din profesii liberale, dar sunt si angajat cu contract de munca pe o perioada nedetreminata la un SRL, unde am asigurare si firma ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru deschiderea unui magazin online - persoana fizica carmensorin carmensorin Buna ziua, Sunt distribuitor de produse cosmetice de la diferite firme, as dori sa-mi deschid un site si un magazin online, sunt persona fizica, ce acte am ... (vezi toată discuția)
Tramsformare srl in pf mihaela_982 mihaela_982 Am un SRl si un magazin mixt, pot sa transform SRl -ul in PF. Si daca da , stie cineva cam cat costă? Si daca exista diferente intre PF si PFA ? multumesc! (vezi toată discuția)