In 2007 am fost nevoita sa deschid un PFA (pt ca am lucrat in colaborare cu o anumita banca si pt a-mi putea primi banii,a trebuit sa deschid acest PFA).L-am folosit doar o singura data, am platit taxele necesare in anul respectiv, apoi am plecat in strainatate cu studiile. Din 2008 nu am avut nici un fel de activitate pe PFA, nu am platit nici o taxa..dar nici nu am inchis PFA-ul, acum va intreb eu: oare trebuie sa platesc taxe pt ca acest PFA nu a fost inchis? trebuie sa ma intorc acasa sa-l inchid, sa nu fiu nevoita sa platesc ceva pt el? Va multumesc anticipat
In Romania, referitor la impozite si taxe, functioneaza sistemul declarativ care consta in aceea ca un contribuabil are obligatia depunerii unor declaratii daca obtine venituri sau detine proprietati generatoare de impozite si taxe. Aceasta inseamna inclusiv ca entitatile posibil generatoare de venituri cum ar fi ce de tip P.F.A. sau S.R.L. trebuie sa depuna declaratii chiar daca valoarea impozitului sau taxei datorate este 0 (zero).
Revenind la cazul dvs., trebuia sa depuneti declaratia anuala 200. In plus, in calitate de titular al P.F.A., trebuie sa platiti C.A.S.S. la nivelul salariului minim pe economie daca nu obtineti venituri care va exonereaza de aceasta obligatie, in cazul in care nu aveti activitate.