avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cai de atac executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cai de atac executare silita

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat:
in anul 2005 am fost rugata de un prieten sa devin asociat cu 10 % in firma pe care intentiona sa o deschida (el nu mai putea fi unic asociat). Am acceptat si, in 2007 mi s-a cerut acordul ca firma, al carei administrator era el, sa contracteze mai multe credite.
Am acceptat, insa la una dintre banci am semnat un bilet la ordin ca avalist. Ofiterul de credite era un prieten al meu, apropiat si nu mi-a spus ce inseamna avalist, m-a inselat oarecum, punandu-mi in fata o multime de hartii pentru semnat, iar cand am sesizat ca la celelalte credite nu semnasem vreun astfel de bilet, in continuare m-a mintit efectiv, ca nu am vreo raspundere, eu, ca asociat si nu administrator.
Acum, firma e in lichidare, mai are bani de incasat, dar si datorii neplatite, iar banca respectiva ma executa pe mine, ca avalist. (asociatul cu 90 % nu are niciun bun).
Eu as vrea sa intreb ce pot face. Am sanse sa dovedesc in instanta ca nu am beneficiat de niciun leu din imprumut, acesta fiind folosit de firma, administrata de altcineva. Sau sa raspund pentru 10% din datorie, avand in vedere ca acesta era procentul pe care il detineam in acea firma...
Mentonez ca eu lucrez in alt domeniu, sunt bugetar si am propriile credite de platit.
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Florian Agapescu , Avocat 12:44, 22 Iunie 2013
Prin semnarea biletului la ordin ca avalist ati devenit garant personal pentru executarea interala a obligatiei de plata, astfel ca puteti fi urmarit pentru intreaga suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin - avalist Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua O societate a contractat un credit de la banca . Banca a obligat asociatii societatii si pe sotiile acestora sa avalizeze trei bilete la ordin. ... (vezi toată discuția)
Probleme cu cesiunea firmei maximtgv maximtgv Buna ziua, detin o societate cu 2 asociati 50%-50%. Acum din anumite probleme aparute intre noi dorim sa cesionam partile altuia. Intrebarea mea este in ce ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin - avalist Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua O societate a contractat un credit de la banca . Banca a obligat asociatii societatii si pe sotiile acestora sa avalizeze trei bilete la ordin. ... (vezi toată discuția)