avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cand am avut intocmit cim cu perioada determinata stiu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cand am avut intocmit cim cu perioada determinata stiu ca trebuie sa fac cerere pentru a intra in posesia deciziei de incetare a cim

Cateodata si nu de putine ori, angajatorii nu intocmesc chiar si la cererea angajatilor pe diferite motive numai de ei stiute!...decizie de incetare a cim si adeverinta din care sa reiese perioada lucrata....uitati 2 spete: odata am lucrat cim cu perioada determinata si odata cu perioada nedeterminata.....din codul muncii stiam ca pt.angajarea cu perioada determinata angajatii trebuie sa faca cerere si sa o depuna in termen de 5 zile pentru a intra in posesia deciziei de incetare a cim si adeverinta de unde reiese perioada lucrata la societatea respectiva!....va rog pentru spetele (2) de mai sus sa-mi raspundeti care este termenul legal ca angajatorul sa-mi elibereze aceste acte ....caci am fost la ITM si am primit raspuns ca ei nu elibereaza copii dupa asa ceva. Mai vreau sa stiu care este sanctiunea aplicata angajatorului din partea ITM, in caz ca aceasta exista.....Multi angajatori afirma ca: contabilul e angajat cu 1/2 norma si nu e aici sau vino mai tarziu ca ti-o eliberam ....la sf.asteapta!....multumesc anticipat! weckend placut!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:45, 22 Iunie 2013
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este termenul? larafabian larafabian Am solicitat scris ca angajatorul sa-mi elibereze decizia de incetare a cim si adeverinta din care sa reiese perioada lucrata...vreau sa stiu daca termenul ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime ciubotarudan ciubotarudan La incetarea unui CIM pe perioada determinata , angajatorul este obligat sa emita o adeverinta din care sa reiasa vechimea in munca pentru perioda contactului ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca....neanuntata de angajator anaysya anaysya buna ziua, am fost angajata pe o perioada determinata cu contract de munca. Perioada 1 mai- 31 octombrie. Vreau sa va intreb daca angajatorul trebuia sa-mi ... (vezi toată discuția)