avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune, acte necesare si cost?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune, acte necesare si cost?

Buna ziua,

Problema e urmatoarea:
Am mostenit o casa de la bunica impreuna cu fratele meu. Lui i-am platit partea ca sa ramana casa mie. As dori sa fac succesiunea, de pe bunica, pe tata, apoi pe mine. Nu-mi permit sa fac succesiune momentan, dar as sta mai linistita daca fratele meu ar da o declaratie la notar ca renunta la partea lui de mostenire.

1.)E posibil asa ceva? (sa dea el declaratie ca renunta la mostenire)
2.)Cat ma costa?
3.)Si de ce acte am nevoie?
Cel mai recent răspuns: DanaMan , utilizator 00:14, 29 Iunie 2013
Daca discutam strict de declaratie, da, este posibil si se face la orice notar public. Costurile pot sa difere de la un notar la altul...cred ca pana in 100 lei
Si in caz ca as face succesiunea, cat m-ar costa pentru o casa in valoare de 4000 de ron aflata in provincie, intr-un sat mic. Precizez ca e pe numele bunicii (care e decedata de 8 ani), deci succesiunea trebuie facuta pe tata, apoi pe mine.
Ultima modificare: Duminică, 23 Iunie 2013
DanaMan, utilizator
]eu.ro.lex a scris:n
nDaca discutam strict de declaratie, da, este posibil si se face la orice notar public. Costurile pot sa difere de la un notar la altul...cred ca pana in 100 lein
nn

Declaraţia de renunţare la succesiune este un act care se face numai în formă autentică la orice notar public şi prin care un moştenitor are posibilitatea, în termenul de opţiune succesorală de un an de la data decesului defunctului , ori spuneti ca bunica a decedat cu 8 ani in urma.

Inca tot nu am primit un raspuns satisfacator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune platinium platinium Buna seara ! Ma numesc George si doresc din partea dvs cateva sfaturi referitoare la o mostenire. In 1992 a murit bunicul si aveau drept la masa succesorala ... (vezi toată discuția)
Cedare drepturi proprietate Anniemax Anniemax Buna ziua. Am o problema legata de o mostenire. Exista vreun act pe care il pot face prin care pot ceda unei alte persoane drepturile ce ar urma sa mi se ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedam? care sunt primii pasi ? myo myo Buna seara ! Socrul meu a decedat de curand, si detinea o casa la tara.Sotul mai are o sora ( care nu a fost crescuta de decedatul -tata).cum trebuie procedat ... (vezi toată discuția)