avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Martor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Martor

buna --- revin cu o intrebare ---- daca pot sa solicit instantei sa fie citat ca martor in proces . un vecin de parcela . care a vandut o sup de teren alaturata ,
mentionez ca eu sunt in proces cu noul proprietar, care cumparat..
procesul este dupa o sentinta data de instanta de fond , am facut recurs . am castigat recursul si acum sa retrimis spre rejudecare
nu a fost audiat niciodata
---- trebuie sa fac o cerere scrisa . sau pot sa solicit judecatorului in ziua procesului ?
Cel mai recent răspuns: ContSters206369 , utilizator 16:02, 24 Iunie 2013
Da puteti.

Faceti o cerere scrisa pe care o depuneti judecatorului si o sustineti si oral in ziuajudecatii la termenul de discutare a probatoriului.
pot depune in ziua procesului la prima ora ?
sa-u o pot inmana si judecatorului dupa care sa o sustin /?
Martorul in proces poate fi chemat in instanta doar de catre parti ca mijloc de proba, iar audierea martorilor are loc daca instanta incuviinteaza proba cu martori.
Deci nu dumneavoastra trebuie sa cereti instantei sa va audieze ca martor, ci partea in ajutorul careia vreti sa fiti martor trebuie sa ceara instantei aceasta proba.
nu cred ca am fost inteles --- eu sunt parte in proces .. si as solicita ca vecinul care a vandut sa fie audiat ca martor , este esentiala ...pentru a se clarifica situatia cat mai corect
... mentionez ca nu a fost solicitat niciodata, deoarece noul cumparator nu vrut si a facut tot posibilul sa nu fie audiat , deoarece o marturie ...CORECTA .... l-ar fi dezavantajat in proces ...
deci pot eu solicita acest lucru ?
Da, puteti.

Dar, trebuie ca procesul sa se afle in stadiul de judecata fond sau cel mult apel. Si puteti solicita acest lucru numai la momentul cand se discuta probatoriul.

In recurs nu pot fi audiati martori.

Alte discuții în legătură

Chemare martori malearcui malearcui buna ziua.sunt inculpat intr-un proces penal,intr-un oras la 800 km departare de mine.as putea sa trimit o scrisoare,pe adresa judecatoriei,semnata,prin care ... (vezi toată discuția)
Motive noi la rejudecare adinutza.2008 adinutza.2008 Pot invoca inaintea instantei si alte motive pentru admiterea actiunii, avand in vedere ca acum dosarul se afla in stadiul de rejudecare ? Imi dau seama ca nu ... (vezi toată discuția)
Casare cu trimitere daca am mai avut un recurs in proces? seldom seldom Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Daca pe fond a fost constatata perimarea cererii de chemare in judecata, am facut recurs si am ... (vezi toată discuția)