avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Martor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Martor

buna --- revin cu o intrebare ---- daca pot sa solicit instantei sa fie citat ca martor in proces . un vecin de parcela . care a vandut o sup de teren alaturata ,
mentionez ca eu sunt in proces cu noul proprietar, care cumparat..
procesul este dupa o sentinta data de instanta de fond , am facut recurs . am castigat recursul si acum sa retrimis spre rejudecare
nu a fost audiat niciodata
---- trebuie sa fac o cerere scrisa . sau pot sa solicit judecatorului in ziua procesului ?
Cel mai recent răspuns: ContSters206369 , utilizator 16:02, 24 Iunie 2013
a fost admis recursul meu , si cauza retrimisa spre rejudecare la instanta de fond , cu schimbarea judecatorului , dar va intreb daca pot in ziua in care se judeca , sa depun, pt ca data sta de 25 iunie , si nu stiu daca se mai poate depune
Deci, cauza nu este asa de simpla!

Trebuie cunoscute limitele rejudecarii procesului.

Fiind o casare cu trimitere spre rejudecare, instanta fondului va fi tinuta de limitele rejudecarii stabilite prin decizia de casare.

Daca se impune o readministrare a probatoriului in totalitatea lui sau numai cu privire la o parte din acesta si daca instanta apreciaza ca trebuie sa se reaudieze iar martori numai atunci puteti solicita instantei si propune acesteia martorul respectiv.

Dupa ce asculta si parerea partii adverse cu privire la acest aspect, instanta se pronunta pe admiterea sau respingerea audierii martorului dvs.
va ...multumesc ---va spun ca partea reclamanta are tot interesul sa NU fie citat vanzatorul ca martor ,deoarece stie ca nu este in regula cu actele detinute ( detine un teren care nu coincide cu actele detinute )
de aceeea vreau si tin sa fie audiat acest martor , care totusi are un cuvant de spus ,, dar totusi sa sustina adevarul
la primaa instanta de judecata nu au fost audiati nici un martor , ci sa dat o sentinta doar pe actele depuse ,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare martori malearcui malearcui buna ziua.sunt inculpat intr-un proces penal,intr-un oras la 800 km departare de mine.as putea sa trimit o scrisoare,pe adresa judecatoriei,semnata,prin care ... (vezi toată discuția)
Motive noi la rejudecare adinutza.2008 adinutza.2008 Pot invoca inaintea instantei si alte motive pentru admiterea actiunii, avand in vedere ca acum dosarul se afla in stadiul de rejudecare ? Imi dau seama ca nu ... (vezi toată discuția)
Casare cu trimitere daca am mai avut un recurs in proces? seldom seldom Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Daca pe fond a fost constatata perimarea cererii de chemare in judecata, am facut recurs si am ... (vezi toată discuția)