Am fost intr-un proces de pretentii cu fosta sotie,pentru un credit contractat in timpul casatoriei,si care fusese odata impartit la partaj,revenindu-ne atunci jumatate din credit fiecaruia adica in suma de 13.212,45lei.Timp de un an de zile de la partaj,fosta sotie nu a achitat nici o rata,motivandu-mi ca eu sunt titularul si nu ea,iar banca nu are ce-i face ei ca si coplatitor.Am fost atunci la banca si m-am interesat,si stupoare,banca tot acelasi lucru mi-au spus.Am achitat creditul,si am dat-o in judecata pentru recuperarea partii ei din credit.Ii pusesem poprire pe banii care ii dadusem eu sulta pentru apartamentul care l-am impartit,dar o instantanta de judecata,la recursul facut de ea i-a dat castig de cauza,ridicand aceasta poprire,pentru ca avocata care o reprezenta pe fosta in proces a fluturat instantei o suma de bani,spunand ca orice ar decide instanta de judecata cu privire la bani,clienta ei are banii sa mii dea.Acum s-a incheiat procesul,instanta mi-a dat castig de cauza,dar fosta sotie e plecata din tara,nu are nimic pe numele ei.Intrebarea mea este:cum imi recuperez eu banii?pot sa dau in judecata avocata ei,care pentru impresionare a fluturat suma de banii la recurs?cum sa procedez?
multumesc anticipat.
Nu prea mai aveti ce face, avocata ei si-a facut datoria fata de client, avocatul dumneavoastra nu a fost capabil sa o combata si sa convinga instanta sa pastreze poprirea.
Inteleg ca fosta sotie nu are venituri si bunuri in tara, dar poate are in strainatate acolo unde e plecata. Daca e plecata intr-un stat menbru UE ati putea apela la procedura de executare europeana
@aditzza70
Ati pomenit de procedura de executare europeana. Recunosc ca termenul mi-e strain. Dar poate ati vrut sa spuneti certificat de executare european sau titlu executoriu european...Oricum, va rog sa dezvoltati ! Multumesc !
Stimate coleg @e4c5, sunt sigura ca daca ati auzit de cele doua, stiti prea bine ca ele se pun in executare respectand o anumita procedura. Voi intra in detalii asupra acesteia la solicitarea utilizatorului daca e cazul.