avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces pretentii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces pretentii

buna ziua.

Am fost intr-un proces de pretentii cu fosta sotie,pentru un credit contractat in timpul casatoriei,si care fusese odata impartit la partaj,revenindu-ne atunci jumatate din credit fiecaruia adica in suma de 13.212,45lei.Timp de un an de zile de la partaj,fosta sotie nu a achitat nici o rata,motivandu-mi ca eu sunt titularul si nu ea,iar banca nu are ce-i face ei ca si coplatitor.Am fost atunci la banca si m-am interesat,si stupoare,banca tot acelasi lucru mi-au spus.Am achitat creditul,si am dat-o in judecata pentru recuperarea partii ei din credit.Ii pusesem poprire pe banii care ii dadusem eu sulta pentru apartamentul care l-am impartit,dar o instantanta de judecata,la recursul facut de ea i-a dat castig de cauza,ridicand aceasta poprire,pentru ca avocata care o reprezenta pe fosta in proces a fluturat instantei o suma de bani,spunand ca orice ar decide instanta de judecata cu privire la bani,clienta ei are banii sa mii dea.Acum s-a incheiat procesul,instanta mi-a dat castig de cauza,dar fosta sotie e plecata din tara,nu are nimic pe numele ei.Intrebarea mea este:cum imi recuperez eu banii?pot sa dau in judecata avocata ei,care pentru impresionare a fluturat suma de banii la recurs?cum sa procedez?
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: e4c5 , utilizator 18:31, 23 Iunie 2013
Nu prea mai aveti ce face, avocata ei si-a facut datoria fata de client, avocatul dumneavoastra nu a fost capabil sa o combata si sa convinga instanta sa pastreze poprirea.
Si mare atentie, sa nu lasati sa curga termenul de prescriptie, intrerupeti-l periodic !
Inteleg ca fosta sotie nu are venituri si bunuri in tara, dar poate are in strainatate acolo unde e plecata. Daca e plecata intr-un stat menbru UE ati putea apela la procedura de executare europeana
@aditzza70
Ati pomenit de procedura de executare europeana. Recunosc ca termenul mi-e strain. Dar poate ati vrut sa spuneti certificat de executare european sau titlu executoriu european...Oricum, va rog sa dezvoltati ! Multumesc !
Ultima modificare: Duminică, 23 Iunie 2013
e4c5, utilizator
Stimate coleg @e4c5, sunt sigura ca daca ati auzit de cele doua, stiti prea bine ca ele se pun in executare respectand o anumita procedura. Voi intra in detalii asupra acesteia la solicitarea utilizatorului daca e cazul.

Alte discuții în legătură

Probleme cu bancile danutzas danutzas Buna ziua, In cazul unui debit rezultat din neplata (plata partiala)unui credit de nevoi personale, fara ipoteca si cesionat de un aprox 1 an de catre o ... (vezi toată discuția)
Executare silita ''multumita'' unui prieten,ce facem acum? Alehandra24 Alehandra24 Buna, ma numesc Alexandra, va rog frumos sa ma indrumati in problema mea.Descriu cat pot de clar situatia. In 2008 am fost la munte cu prietenul meu (actual ... (vezi toată discuția)
Respingere contestatie executare luminutza luminutza Buna ziua tuturor si urari sarbatoritilor zilei! Dpa divort, am deschis un proces de partaj. S-a ajuns la o tranzactie intre parti, in care s-au impartit atat ... (vezi toată discuția)