avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributia pentru asigurari de sanatate se plateste ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributia pentru asigurari de sanatate se plateste pentru orice venit?

am un contract de munca, pentru care sunt achitate toate taxele si impozitele,etc.
pe linga asta mi-am scos o autorizatie de mic meserias, si desfasor, ocazional, diferite prestari servicii, in domeniul instalatiilor (electrice, sanitare,termice,etc). pentru aceste venituri ocazionale platesc impozitul aferent. cei de la somaj mi-au spus ca plata este optionala; cei de la asigurari nu m-au anuntat ca am de platit ceva,
pina in martie 2013. Va rog sa ma lamuriti, daca trebuie sa platesc taxa de asigurare
si pentru veniturile ocazionale obtinute pe linga salar, si cit este aceasta? va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters198623 , utilizator 10:04, 24 Iunie 2013
Obligatoriu cotizezi la sanatate : la Casa de sanatate trebuie sa duci un dosar cu actele solicitate ( acte personale si de la Administratia Financiara de domiciliu ) si de comun acord, se vor stabili datele de plata; chiar daca ai un contract de munca, daca sunt si alte venituri chiar si ocazionale, tot va trebui sa contribui la fondul de sanatate.
Cel mai bine, te duci la Casa de sanatate si iti vor spune ce acte sa duci, asta, nu inainte de a intra pe sit ul lor ( CASMB ) pentru mai multe info.
Sa-ti fie de folos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre/postnatal ca pfa. impozitele si taxele platite nu au ajuns la casmb cris81 cris81 Sunt PFA si sunt insarcinata in 5 luni. In acelasi timp sunt si angajata la o firma. PFA-ul este cu retinere la sursa adica firma la care sunt angajata se ... (vezi toată discuția)
Zilieri pentru santier camelia50 camelia50 Buna ziua Sunt particular din Bucuresti si doresc sa-mi izolez si varuiesc casa. Am gasit patru muncitori care pot sa ma ajute. Lucrarea ar dura aproximativ ... (vezi toată discuția)
Declaratie angajator vlad196938 vlad196938 Cine ma lamureste cum completez eu , ca si administrator Intreprindere Individuala (prestari servicii instalatii sanitare-termice , solare,etc, la domiciliul ... (vezi toată discuția)