avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Km dati inapoi masina adusa din Germania
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Km dati inapoi masina adusa din Germania

Buna ziua,
Am cumparat anul (2013) acesta o masina de la un tip care aduce autoturisme din Germania. Inainte de achizitionare a tot insistat sa-mi dea seria de sasiu pentru verificare istoric la Porsche Romania, lucru ce nu s-a intamplat, pe motiv ca are treaba, ca trebuie s-o inscrie, etc. Aici mi s-a parut un pic suspect, dar am zis ca n-or sa fie probleme, asa ca am luat masina (dadusem oricum si avans 1000 eur). Dupa ce am cumparat-o i-am verificat si istoric la Porsche si...surpriza (sau nu) masina avea km masluiti (121.000 in bord iar cei de la Porsche mi-au spus ca anul trecut in luna noiembrie masina figura cu 180.000 km in istoric la o revizie uzuala la ei). Am mers mI departe, am vazut ca pe unul din actele masinii scria ceva de o firma din Germania. Am luat legatura cu ei, am intrebat de cel de la care cumparasem masina, mi-au zis ca nu auzisera de el. Am intrebat ( dupa seria de sasiu) de masina si mi-au zis ca ei nu vandusera masina catre samsar. Am intrebat si la ei de km, mi-au zis ca masina cand a fost vanduta avea 190.000 km. Intr-un final am amenintat ca vreau sa-l dau in judecata pe samsar si sa- mi dea dovada (scrisa) ca masina are 190.000 km si mi-au zis ca fara o hotarare judecatoreasca nu-mi dau dovada. Intrebarea mea este: ce pot sa fac sa-l dau pe samsar in judecata. E vreo lege in Romania care sa-mi dea castig de cauza in aceasta speta?

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: iulian p. , utilizator 21:47, 8 Noiembrie 2017
legea care va da castig de cauza se numeste "Codul penal" iar fapta savarsita reprezinta infractiune.

art. 215-cp
Înşelăciunea
(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
In contractul facut cu samsarul, e trecut si numarul de km din momentul vanzarii?
Nu e trecut nr de km in contract.
atunci vanzatorul nu ar putea fi acuzat decat eventual de omiterea acestui "amanunt".
cu toate acestea vanzatorul nu era obligat sa va transmita orice informatii despre starea masinii, era obligatia dvs. ca in momentul cumpararii sa va asigurati despre starea tehnica printr-o diagnoza intr-o unitate specializata. despre garantie nici nu cred ca este rostul sa discutam.
numai in cazul in care ati discutat cu vanzatorul despre nr de km iar acesta in mod voit v-a dezinformat il puteti acuza de inselaciune.
legea se numeste " casca ochii sau o incurci ". nu puteti face nimic.nu aruncati bani degeaba la avocati

Alte discuții în legătură

Am cumpărat o mașină cu kilometrajul modificat. ce pot face? Imperator12 Imperator12 Buna searaam cumparat o masina cu km modificati.la o săptămână de la cumpararea masinii am intrat pe un site de verificări auto si am observat ca la ... (vezi toată discuția)
Kilometrajul unui automobil dat inapoi si vanzarea ulterioara a acestuia Ionion1989 Ionion1989 Va prezint urmatoarea situatie reala: Am cumparat o masina de la vanzatorul Ion. Acesta mi-a spus ca masina are numarul de km afisati pe bord respectiv ... (vezi toată discuția)
Masina cu vicii ascunse de vanzator Petre Cernatoiu Petre Cernatoiu Buna ziua, am cumparat o masina de o saptamana si dupa o verificare la service am constatat ca nu are km reali din cartea service si din bord, masina a fost ... (vezi toată discuția)