avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu furnizorii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu furnizorii

Buna ziua,
Am doua SRL-uri, Intr-unul sunt asociat unic, iar in celalalt asociat cu 95%. Daca firma la care sunt asociat unic are datorii la un furnizor, acesta, in incercarea de a-si recupera datoria, are posibilitatea si dreptul de a se atinge si de cealalta firma, unde sunt asociat?
Cel mai recent răspuns: irinamihaelagiuglea , utilizator 21:03, 26 Iunie 2013
Ce inseamna atinge?
Am avut inchiriat un spatiu comercial, la care am acumulat datorii la chirie. Proprietarii ne-au suspendat activitatea si ne-au oprit marfa. Probabil ca ne vor da in judecata, pentru recuperarea datoriei. Intrebarea era, daca nu vor avea de unde sa recupereze datoria, pentru ca firma nu are profit si nici bunuri (decat marfa pe care ne-au oprit-o si aceasta nu acopera in totalitate datoria), pot sa incerce sa o recupereze de la cealalta firma la care suntem asociati cu 95%?
pai n-aveau dreptul sa se "atinga" (cu de la ei putere) de marfa de la prima societate (chirias), in niciun caz sa se mai "atinga" si de alta societate.
Nu imi poate da nimeni un raspuns?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ma retrag dintr-un srl cu datorii la stat? MarcelaF MarcelaF Sunt asociata cu 95% intr-un SRL, iar fiica 5%. Avem datorii la stat, iar fiica mea doreste sa le plateasca cu intarziere. Eu cat mai repede. Nu ne ... (vezi toată discuția)
Inchirieri - chiriasul are restante la plata chiriei si la plata utilitatilor juna juna Am inchiriat un ap cu contract si chiriasii nu au mai platit chiria si au mari restante la lumina si intretinere. Unul a plecat si m-a anuntat si al doilea ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! detin un spatiu comercial ,care a fost inchiriat ... mhl_s mhl_s Buna ziua ! detin un spatiu comercial ,care a fost inchiriat unei societati .In noiembrie 2022 am reziliat contractul ,de comun acord ,la cererea lor insa ... (vezi toată discuția)