avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Prestare servicii cu utilaj neinregistrat pe firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Prestare servicii cu utilaj neinregistrat pe firma

Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cum sa procedez corect in situatia urmatoare:
- societatea la care tin contabilitatea a emis o factura de prestari servicii ( inchiriere utilaj pentru asfaltare ) in luna mai. Problema mea este ca utilajul este proprietatea unuia dintre asociati si nu apare pe firma. Ce acte ar trebui intocmite pentru a fi in regula?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 12:47, 24 Iunie 2013
Cel mai la indemana este contractul de comodat incheiat intre asociat si persoana juridica in care sa se mentioneze si dreptul ulterior de inchiriere.
Verificati si daca societatea si-a autorizat obiectul de activitate pentru astfel de servicii (daca nu este o activitate uzuala)
Faceti un contract de comodat intre propietarul utilajului si firma cu o data anterioara facturari,sa zicem din luna aprilie , in care stipulati ca toate cheltuielile cu utilajul este suportat de firma si ca se foloseste pentru a produce venituri conform ob. de activitate a firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazul meu-bancruta frauduloasa da sau nu ? ContSters109788 ContSters109788 Buna ziua, Povestea sta cam asa: infiintez un srl cu un asociat( eu si administrator), srl nu va avea activitate dar achizitionez materie ... (vezi toată discuția)
cazul meu-bancruta frauduloasa da sau nu ? ContSters109788 ContSters109788 Buna ziua, Povestea sta cam asa: infiintez un srl cu un asociat( eu si administrator), srl nu va avea activitate dar achizitionez materie ... (vezi toată discuția)
Factura Iael Iael As vrea sa intreb daca emiterea facturii (in activitatea de prestari servicii ) catre beneficiar -persoana fizica si semnarea acesteia de catre client ... (vezi toată discuția)