avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura

As vrea sa intreb daca emiterea facturii (in activitatea de prestari servicii ) catre beneficiar -persoana fizica si semnarea acesteia de catre client reprezinta garantia ca acesta va efectua plata la o data ulterioara ( cel mult 40 zile am discutat ).
Iar la acea data se va elibera chitanta .
Cel mai recent răspuns: Iael , utilizator 15:12, 18 Decembrie 2009
Acceptarea facturii de catre beneficar nu inseamna decat ca acesta e de acord sa faca plata la termenul stabilit pe de o parte iar pe alta parte confirma efectuarea serviciului de catre dvs. prestator.
Emiterea facturii nu reprezinta o garantie ca va fi facuta plata.
Daca beneficarul va face sau nu plata peste 40 de zile .. e o alta problema.
Daca va fi facuta plata la acel termen e in regula.. nu mai aveti nevoie de noi.
Daca nu va fi facuta plata puteti sa va adresati instantelor solicitand -in mod uzual- pe calea somatiei de plata prev. de disp. OG5/2001 obligarea debitorului la plata sumei de bani.
Oricum cred ca e mai bine sa emit factura acum si sa o semneze decat sa astept 40 zile .
Asa am macar o dovada de acceptare a platii .
In cazul prestarilor de servicii este obligatoriu sa aveti si contract. In contract puteti prevedea si penalitati la neplata in termen a facturii, precum si modalitatile de solutionare ale unui eventual litigiu.
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2009
Imago Expert Consult SRL, Contabil
Daca inchei contractul cu 2 persoane fizice va trebui sa eliberez o singura factura cu numele celor 2 ( au adresa diferita si factura e tip[izata , nu cred ca as avea unde sa scriu ) sau pt fiecare separat?

Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2009
Iael, utilizator
pentru fiecare pf cite o factura

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar chirii gacon gacon buna ziua, societatea noastra din Romania doreste sa inchirieze un teren unei societati din Ungaria, societate care inchiriaza respectivul teren in ... (vezi toată discuția)
Chirie facturata fara tva cry_mitroi cry_mitroi Buna ziua, Am o societate comerciala neplatitoare de TVA si am inchiriat un spatiu comercial de la o alta societate comerciala platitoare de TVA.In urma ... (vezi toată discuția)
Tva la inchiriere AdiBat AdiBat Buna ziua, am o casa proprietate personala (proprietar persoana fizica) si o firma srl cu 3% impozit pe venit si platitoare de TVA in care am investit niste ... (vezi toată discuția)