As vrea sa intreb daca emiterea facturii (in activitatea de prestari servicii ) catre beneficiar -persoana fizica si semnarea acesteia de catre client reprezinta garantia ca acesta va efectua plata la o data ulterioara ( cel mult 40 zile am discutat ).
Iar la acea data se va elibera chitanta .
Acceptarea facturii de catre beneficar nu inseamna decat ca acesta e de acord sa faca plata la termenul stabilit pe de o parte iar pe alta parte confirma efectuarea serviciului de catre dvs. prestator.
Emiterea facturii nu reprezinta o garantie ca va fi facuta plata.
Daca beneficarul va face sau nu plata peste 40 de zile .. e o alta problema.
Daca va fi facuta plata la acel termen e in regula.. nu mai aveti nevoie de noi.
Daca nu va fi facuta plata puteti sa va adresati instantelor solicitand -in mod uzual- pe calea somatiei de plata prev. de disp. OG5/2001 obligarea debitorului la plata sumei de bani.
In cazul prestarilor de servicii este obligatoriu sa aveti si contract. In contract puteti prevedea si penalitati la neplata in termen a facturii, precum si modalitatile de solutionare ale unui eventual litigiu.
Daca inchei contractul cu 2 persoane fizice va trebui sa eliberez o singura factura cu numele celor 2 ( au adresa diferita si factura e tip[izata , nu cred ca as avea unde sa scriu ) sau pt fiecare separat?
Tva la inchiriere
AdiBat
Buna ziua,
am o casa proprietate personala (proprietar persoana fizica) si o firma srl cu 3% impozit pe venit si platitoare de TVA in care am investit niste ... (vezi toată discuția)