avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Neindeplinirea obligatiilor stabilite de instanta- ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Neindeplinirea obligatiilor stabilite de instanta- neplata onorarului de expert, consecinte

Buna seara,
Sunt implicat intr-un proces de revendicare imobiliara in calitate de parat.
Judecatorul a dispus efectuarea de expertiza imobiliara in sarcina reclamantului.
Expertul imobiliar a facut expertiza imobiliara in prezenta ambelor parti implicate in proces-dar nu a depus-o la judecatorie intrucat reclamantul nu a platit taxa de expertiza nici cu trei zile inainte de termenul stabibit de instanta.
As vrea sa stiu care ar putea fi solutia data de instanta.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:47, 28 Iunie 2013
Judecatorul ar trebui sa dispuna decaderea din proba dar - datorita importantei accestei probe in acest tip de dosar si faptul ca ea a fost efectuata - cel mai probabil va obliga reclamantul prin hotarare judecatoreasca si va dispune darea lui in debit cu aceasta suma.
Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2013
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Foarte mult va multumesc pt. rasunsul prompt si mai am o intrebare:se poate anula sau suspenda procesul ???
Din cauza neplatirii onorariului sau din alte cauze?
Din cauza ca reclamantul nu si-a indeplinit obligatiile:neplata expertizei in termenul de zile stabilit de instanta si nu a semnat nici procesul verbal solicitat de expert dupa efectuarea expertizei la fata locului(pe teren)
Va rog frumos, puteti sa imi spuneti ce se poate intampla celui care nu a platit expertiza? Exista cumva o amenda judiciara pentru neplata sau inscrierea ca parte civila pentru recuperarea sumei este singura modalitate / speranta pentru incasarea onorariului?

Alte discuții în legătură

Reclamantul nu achita onorariul expertului ancabanciu ancabanciu Buna ziua. Daca intr-un proces reclamantul care a cerut expertiza contabila nu o achita , tot cere termen pentru a achita si expertii nu depun expertiya ce pot ... (vezi toată discuția)
Plata onorariu expertize tehnice judiciare. TANASENASTASA TANASENASTASA buna ziua.trebuie sa vina un expert sa evalueze casa si terenul si trebuie sa platesc expertiza in valoare de 500r,dar nu stiu unde sa o platesc.avocatul mi-a ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara dariad dariad In cazul unei expertize judiciare topografice/cadastrale, ordonata de instanta intr-un proces cu obiect fond funciar, deci cu expert numit de instanta, nu ... (vezi toată discuția)