avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi de mostenire

Buna ziua,
avem o problema si va rog sa ne spune-ti cum sa procedam. Unul din frati parintilor mei a decedat. ( au fost 5 frati). Cel decedat nu a fost casatorit si are ca urmasi pe mama mea si frati ( mama + 4 frati) problema este ca din cei 4 frati ai mamei mele unul a decedat impreuna cu sotia lui si a ramas ca mostenitori de drept doua verisoare. La succesiune trebuie sa se prezinte toti frati mamei mele si cele doua verisoare?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 09:50, 25 Iunie 2013
Buna ziua
Teoretic DA!
Pot sa nu se prezinte daca nu sunt intersati de mostenire sau daca imputernicesc pe altcineva sa le reprezinte interesele.
Mai pot sa anunte la un birou notarial ca accepta mostenirea si atunci nu trebuie sa fie prezenti la dezbatere, interesele lor fiind oricum acoperite de notar.
av. Gabriel Klein Kiritescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire - succesiune nedezbatuta, consecinte crissa1 crissa1 Daca tata detine o casa din prima casatorie, mama mea decedand ,iar eu nu am deschis o succesiune in privinta mostenirii, tatal meu s-a racasatorit . Daca ... (vezi toată discuția)
Succesiune anissia anissia Am avut un var care a decedat in luna noiembrie anul trecut, casatorit dar fara copii. Acum vreo 2 ani se pare ca i-ar fi facut sotiei un act prin care ... (vezi toată discuția)
Succesiune lidy lidy Bună ziua, vă rog să-mi spuneţi suntem doi fraţi în 2000 tatăl meu vitreg(fratele este fiul lui) a decedat a fost dezbătută succesiunea după el ... (vezi toată discuția)