avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme citire apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme citire apa

Buna ziua, am si eu o intrebare. Ce se poate face in situatia mea? Anul trecut au fost mai multe luni in care nu am putut plati intretinerea. Marturisesc ca locuiesc intr-o garsoniera, o persoana, si in mod normal am cam 40 de lei pe luna de platit intretinerea.Pana la inceputul anului 2013 am acumulat o datorie de aproape 2000 de lei,ceea ce mi s-a parut o suma imensa ... ar iesi o suma de peste 150 de lei pe luna, asta in cazul in care nu as fi platit nimic in anul 2012,dar datoriile au inceput sa apara pe la inceputul verii. NU stiu cum se calculeaza penalizarile , si de aceea nu am spus nimic, doamna administrator nu da nici o explicatie, doar urla... Intradevar am facut o greseala pentru ca nu am dat nici citirea la apa in fiecare luna si de aceea doamna administrator imi punea cate 5 mcubi de apa rece (apa calda nu am deloc). Am ajuns la inceputul anului 2013 sa am 168 de mc pe tabel, dar pe ceas aveam abea vreo 90 de mc... Diferenta practic mi-a pus-o din burta. Cand in luna aprilie cred, am reusit sa platesc toti cei 2000 de lei odata, i-am cerut explicatii doamnei , ce putem face cu acesti mc in plus, eventual sa nu mai platesc apa tot restul anului . Dar nu , ea a avut o idee mai buna, si luna viitoare mi-a taiat pur si simplu de pe tabel diferenta de 80 de mc si mi-a pus direct 90mc ca si cum as fi la zi. Prima data mi-a spus ca nu se poate, sigur am facut eu ceva la ceas, a chemat un om sa verifice, a vazut ca ceasul e sigilat , nu era nici o problema, iar apoi mi-a spus ca probabil a pus ea un 1 in plus , adica in loc de 68 de mc a pus 168 de mc . CE SA FAC ? pot cere o expertiza ? sau ce sa fac? practic ea acum imi incaseaza din nou apa pe care am mai platit-o o data! Sper sa fie cineva care sa imi poata da un sfat ! Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Claudiu_O , utilizator 18:04, 4 Iulie 2013
Pentru clarificarea situatiei dvs,se impune sa aplicati disp art 10 din L nr 230/2007 si art 12 A c si d din HG nr 1588/2007,sa formulati contestatie la lista de plata,in termen de 10 zile de la afisarea acesteia
Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2013
Adriantot, moderator
Aici vorbim de drepturi si obligatii ale proprietarilor!
Am inteles, nu ati avut posibilitatea de a plati intretinerea, dar v-a oprit cineva sa mergeti la asociatie si sa declarati consumul lunar sau macar la 2-3 luni? Cam ce poate face un administrator sau ce-o mai el pe-acolo, cand luna de luna unii proprietari nu prezinta consumul de apa? Sta cu degetul in gura si-asteapta sa se ”trezeasca” onor proprietarii? Nu, dar probabil ca la asociatie aveti niste reguli dupa care functionati, adica, ce se intampla cand unul sau mai multi proprietari nu prezinta lunar consumul de apa? Cum se procedeaza?
Deci, asa cum ati fost sfatuita, adresati-va conducerii as. prop. si intrebati, insa raspunsul ar fi trebuit sa-l cunoasteti.
Repet, proprietarii au drepturi, dar au si obligatii - macar asa de bun simt, merg in fiecare luna si declar consumul de apa. Nu dispuneti de bani, da, este o problema, dar asa cum spuneti ca locuiti o persoana singura intr-o garsoniera, chiar nu va puteti face 10 minute sa lecturati apometrul si sa prezentati index-ul la asociatie?
Acum ce puteti face? Adresati-va presedintelui si poate acesta se gaseste o solutie, dar depinde si de antecedente... Chestiunea este sa invatati ceva din aceasta situatie!
Da, doamna/domnisoara a gresit ca nu a dat indexul dar (daca am inteles bine) nici nu se poate sa platesti consum de apa pana la 168 si apoi sa taie cineva cu pixul pana 90!!! In situatia asta plateste acei 78 mc (de la 90 la 168) de 2 ori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul consum apa Diana-D Diana-D Buna ziua, Sunt proprietara unei garsoniere in care locuieste fratele meu. Serviciul nu ii permite sa ajunga la asociatie in timpul programului ... (vezi toată discuția)
Apa in plus luna de luna daca nu duc citirea mac23 mac23 Buna seara, in primul rand doresc tuturor utilizatorilor forumului un an nou plin de bucurii,succese si multa sanatate - La multi ani!. In al doilea ... (vezi toată discuția)
Intretinere garsoniera afisata in luna iulie 640 ron Egnar Egnar Buna ziua locuiesc cu chirie din februarie intr-un bloc in pantelimon ,in fiecare luna vine intretinerea 300 ron ,luna aceasta mai precis azi s-a afisat ... (vezi toată discuția)