avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta de negatie a formularului A1
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta de negatie a formularului A1

Buna ziua.
Sunt pensionar cu pensie pentru limita de varsta, si am un contract de muncitor sezonier in Germania. In Germania se cere sa prezint la angajare adeverinta de negatie a formularului A1 pentru perioada contractului. Intrebarea este cum obtin adeverinta respectiva, intrucat la Casa Locala de Pensii Petrosani nu s-a auzit de asa ceva.
Cu stima.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:23, 25 Iunie 2013
Negatia la eliberarea formularului A1 se elibereaza de catre CNPP in conditiile in care pentru eliberarea formularului s-a depus dosarul incomplet sau cu documente incorecte.
Un formular negativ eliberat de cnpas este egal cu lipsa lui, adica spune ca persoana respectiva nu este asigurata in sistemele nationale. In consecinta, daca cineva se va angaja in germania, ar trebui sa platesca toate impozitele legale in Germania

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formularul de negatie a1 ContSters357435 ContSters357435 Vreau sa lucrez in strainatate ca sezonier , eu lucrez deja in Romania la stat , intrebarea mea este daca reusesc sa imi iau concediu 2 luni fara plata , pot ... (vezi toată discuția)
Sc care detaseaza angajați mihaela672003 mihaela672003 As dori sa știu ce condiții trebuie respectate de o Societate care detaseaza angajații in străinătate si nu are producție in România, ... (vezi toată discuția)
Adeverinta stagiu cotizare Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Un fost angajat solicita o adeverinta stagiu cotizare pensii pentru toata perioada lucrata.Angajatorul este obligat sa o elibereze sau doar Casa de Pensii ... (vezi toată discuția)