avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta stagiu cotizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta stagiu cotizare

Un fost angajat solicita o adeverinta stagiu cotizare pensii pentru toata perioada lucrata.Angajatorul este obligat sa o elibereze sau doar Casa de Pensii poate elibera adeverinta?Fostul salariat o solicita pentru Casa de Pensii din Germania.
Nu a motivat solicitarea,este medic si nu este la varsta pensionarii.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:09, 22 Ianuarie 2015
Adeverinta de stagiu de cotizare o elibereaza Casa de Pensii la solicitarea persoanei in cauza.
Am mai avut intrebarea pe aceasta tema.Acum fostul salariat s-a hotarat se pare,ii trebuie adeverinta numai pentru retinerea individuala si nu pentru Colegiul Medicilor din Germania ci pentru Casa de Pensii din Germania.
Angajatorului nu ii este foarte clar daca este obligat sa elibereze adeverinta-care este reglementarea legala.
Ce argument/baza legala poate invoca pentru refuzul eliberarii?
Poate ajuta si precizarea:
Stagiul de cotizare se certifică asiguraţilor, din oficiu, o dată la 2 ani, de CNPP. Stagiul de cotizare se certifică şi la cererea asiguraţilor contra cost. Tariful serviciului respectiv este de 17 lei.
De la adresa [ link extern ]
Cred ca pentru casa de pensii din germania este necesar formularul E207.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confirmare stagiu de cotizare crystyna2000 crystyna2000 Am avut in trecut, un contract de munca pe o perioada de 4 ani si am aflat ulterior ca stagiul de cotizare a fost de numai 11 luni.Firma pentru care am lucrat ... (vezi toată discuția)
Acte stagiu cotizare crysstyle crysstyle Ce acte imi trebuie pt eliberarea unei adeverinte pt stagiu de cotizare de la casa de pensii? (vezi toată discuția)
Stagiu cotizare pensie confirmat de casa de pensii niccu niccu Buna ziua, asta spune legea:Art. 50 (1) Stagiul de cotizare se certifica asiguratilor, din oficiu, o data la 2 ani, de CNPP si de casele de pensii ... (vezi toată discuția)