avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Confirmare stagiu de cotizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Confirmare stagiu de cotizare

Am avut in trecut, un contract de munca pe o perioada de 4 ani si am aflat ulterior ca stagiul de cotizare a fost de numai 11 luni.Firma pentru care am lucrat atunci nu mai exista in prezent.
Ce demersuri trebuie sa fac in vederea aflarii stagiului complet de cotizare de la prima angajare pana in prezent?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:56, 26 Martie 2014
Puteti merge la Casa de Pensii si sa solicitati o adeverinta privind stagiul de cotizare de dupa 01.04.2001.

Stagiul de cotizare se certifică asiguraţilor, din oficiu, o dată la 2 ani, de CNPP şi de casele de pensii sectoriale.

Stagiul de cotizare se certifică şi la cererea asiguraţilor, contra cost. Tariful serviciului respectiv se stabileşte anual de CNPP şi casele de pensii sectoriale.

Având în vedere imposibilitatea obiectivă, generată de lipsa resurselor materiale, de respectare a termenelor legale de emitere a certificatelor privind stagiul de cotizare, cu caracter temporar, eliberarea într-un an calendaristic a unei adeverinţe privind stagiul de cotizare realizat în sistemul public de pensii, este scutită de plata tarifului prevăzut de Decizia nr. 1/2012 a Preşedintelui CNPP.

Următoarele adeverinţe de stagiu, solicitate suplimentar într-un an calendaristic, peste cea eliberată gratuit, sunt supuse achitării tarifului pentru eliberare, stabilit prin Decizia susamintită, tarif care în prezent este de 15,00 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu cotizare pensie confirmat de casa de pensii niccu niccu Buna ziua, asta spune legea:Art. 50 (1) Stagiul de cotizare se certifica asiguratilor, din oficiu, o data la 2 ani, de CNPP si de casele de pensii ... (vezi toată discuția)
Acte stagiu cotizare crysstyle crysstyle Ce acte imi trebuie pt eliberarea unei adeverinte pt stagiu de cotizare de la casa de pensii? (vezi toată discuția)
Certificare stagiu de cotizare niccu niccu Buna seara, In Legea pensiilor spune: \\"Art. 50 (1) Stagiul de cotizare se certifica asiguratilor, din oficiu, o data la 2 ani, de CNPP si de casele de ... (vezi toată discuția)