As dori sa stiu ce se poate intampla in cazul in care eu ca si angajat al unei societati imi depun demisia la sediu firmei si aceasta nu imi este acceptata din motivul - neplatii lipsei la inventar( neclarificandu-se clar de unde provin ac lipsuri - -fiind obligata sa le platesc dupa spusele patronilor) :(
Buna ziua,
O depuneti prin posta, recomandata cu confirmare de primire, stati la munca perioada preavizului si apoi va gasiti alt serviciu.
Atentie, va trebui sa predati cu proces verbal de predare primire ca sa nu va puna in carca toate lipsurile.
In rest, puteti sa le spuneti ca pentru clarificari sa ia legatura cu avocatul dumneavoastra. Asta nu inseamna ca trebuie sa si angajati unul pentru ca, de obicei se feresc de asta.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
Refuzul angajatorului de a inregistra demisia poate face obiectul unei sesizari la ITM.
Conform reglementarilor din Codul Muncii, angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului, nerespectarea acestei prevederi fiind sanctionata de lege cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei.
Va multumesc pentru raspunsul promt.
As dori sa stiu daca se poate in cazul in care demisionez sa spunem cu data de astazi iar in urma cu o luna s-a facut un inventar in magazinul in care lucrez si s-au gasit un numar de produse lipsa ;iar valoarea care imi revine de plata este de 3000 lei, sunt obligata sa le platesc aceasta suma?( nu am semnat nici un proces verbal de predare primire sau pentru gestiune dupa acest inventar, iar stocul produselor s-a reglat ulterior si asteptam factura pentru lipsuri dar care este pe magazin , nu pe pers).
Va multumesc
Este optiunea dvs daca platiti sau nu de bunavoie acea suma, asa cum si angajatorul are la dipsozitie caile legale pentru recuperarea prejudiciului cauzat.