avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita autoturism
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita autoturism

Am fost condamnat la confiscarea unei sume de bani prin decizie penala in anul 2005.in anul 2007anaf a instiuit titlu executoriu aupra sumei de bani neavand bunuri sau conturi bancare, fara a fi anuntat si fara ami da dreptul la aparare eu fiind in penitenciar.Dupa eliberare in 2008 am facut un credit bancar cu garantie pensia si am cumparat un autoturism second hand..Acum in 2013 anaf vrea sa execute silit acest autoturism.Va intreb daca in acest caz nu se aplica Art 44 al 8 si 9 din Constitutie-averea dobandita licit nu poate fi confiscata.Caracterul licit al dobandirii se prezuma.In caz afirmativ ce se poate face pentru a opri executarea silita.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adimar55 , utilizator 12:10, 27 Iunie 2013
Se pot confisca bunuri care exista in posesia sau proprietatea dvs. Cred ca ati avut de recuperat si un prejudiciu. Pt asta sunteti executat silit. Art citate nu au legatura cu problema dvs.
Stimata doamna moderator gi-jane2,pe celelalte situri am pus aceeasi intrebare prin care mi sa spus sa apelez la acele art din constitutie,sa cred ca nu suneti informata?
Mai degraba sa credeti ca nu i-ati informat corect pe acei oameni. Apoi, daca v-ati lamurit pe acele site-uri, ati apelat la acesta pentru a-i verifica ?
Inca o data, una e sa execute silit in baza unui titlu si alta sa confiste.
Impotriva executarii silite, formulati contestatie la executare, invocati implinirea termenului de prescriptie.

Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
Ma scuzati dar poate nu m-am facut inteles.Confiscarea prin decizie penala se refera la o suma de bani care ar provenit din activitati ilicite iar executarea silita prin titlu executoriu a autoturismului vor a o faca in urma acelei decizii de confiscare de bani.Nu mai pot sa invoc termenul de prescriptie deoarece a fot instituit titlul executoriu la 2 ani de la decizie.De aceea am intrebat daca sunt valabila art. din constitutie.Nu exista nici-un alt prejudiciu.Va multumesc,
Articolele sunt valabile, dar tot nu cred ca vi se aplica.

Cititi ce scrie in hotarare cu privire la confiscare si apoi ce scrie in titlul ala la care va referiti si scrieti aici, ne-om dumiri pana la urma.

Alte discuții în legătură

Credit restant bikiriki bikiriki Buna ziua, Am nevoie de o lamurire in legatura cu urmatoarea situatie: am avut un credit pe care nu l-am mai putut plati o vreme, ajungandu-se la executare ... (vezi toată discuția)
Bunã ziua - plata executor Lylyca Lylyca Voi fi in mod sigur executată silit prin plata a 31000lei In baza cărui act normativ ( OUG, HG, Lege ) se stabileste taxa pentru executor si cine o ... (vezi toată discuția)
Prescriptie adimar55 adimar55 Doresc sa va intreb care este termenul de prescriptie al unui titlu de executare silita(titlul de executare silita din august 2007 anaf vor sa-l puna in ... (vezi toată discuția)