Am fost condamnat la confiscarea unei sume de bani prin decizie penala in anul 2005.in anul 2007anaf a instiuit titlu executoriu aupra sumei de bani neavand bunuri sau conturi bancare, fara a fi anuntat si fara ami da dreptul la aparare eu fiind in penitenciar.Dupa eliberare in 2008 am facut un credit bancar cu garantie pensia si am cumparat un autoturism second hand..Acum in 2013 anaf vrea sa execute silit acest autoturism.Va intreb daca in acest caz nu se aplica Art 44 al 8 si 9 din Constitutie-averea dobandita licit nu poate fi confiscata.Caracterul licit al dobandirii se prezuma.In caz afirmativ ce se poate face pentru a opri executarea silita.Va multumesc.
In sentinta penala din 2005 scrie; In temeiulart 19 al1 din legea 678/2001 rap la art118 lit d cod pen,dispune confiscarea de la inculpat a sumei de 10890 euro sau echivalentul in lei la data confiscarii,iar in titlul de executare din 2007 scrie ca se executa suma de 10890 euro in lei la care au adaugat penalitati.Prin invitatia primita acum 4 zile mi sa cerut sa predau documentele autoturismului cumparat in 2008 pentru a fi executat silit in baza titlului de executare din 2007 Insist pentru ca deocamdata nu au instituit titlu de executare special pentru autoturism,ci sa predau actela pentru ca in caz contrar vor da la politie sa fie identificata in trafic si confiscarea actelor.Va multumesc
S-a dispus confiscarea sumei ca reiesea din cercetarea penala ca o si aveti, n-au gasit-o s-o confiste, asa ca s-a ajuns sa fiti executat silit pt recuperarea acestei sume.
Nu trebuie titlu special pt masina sau pt fiecare bun ce vi-l vor vinde, ci se vor vinde bunuri si executa venituri pana la recuperarea acelei sume.
Ce numiti dvs titlu executoriu emis in 2007 ?
Ziceam ca daca aveti un titlu datand din 2007 si se vrea punerea in executare acu' in 2013 fara ca in anii astia sa se fi incercat executarea, puteati contesta.
Nu zice nimeni ca masina n-ati dobandit-o licit, iar acele articole nu va ajuta pt ca nu v-o confisca ci v-o executa silit.
Mi-au spus ca titlul executoriu este valabil pana la 20 de ani.din 2007 si pana acum nu sa incercat nici-un fel de executare motivand ca nu am fost gasit si ca a fost publicat pe site,chiar daca in ultimi 3 ani am adresa definitiva la o anumita adresa.Pana astazi 26 iunie 2013 nu a fost eliberat nici-un alt act de secutare silita.Pot contesta numai in baza invitatiei primite?
Stiti cumva practic cum de executa silit autoturismul in conditiile cand acesta este acasa iar anaf cunoaste acest lucru.Vin ei sa-l ridice?In conditiile ridicarii doresc imediat sa-l radiez din circulatie, cartea de identitate si certificatul de inmatriculare ramin la mine pentru a le preda la serv. inmatriculari precum si celelale documente necesare radierii?
Credit restant
bikiriki
Buna ziua,
Am nevoie de o lamurire in legatura cu urmatoarea situatie:
am avut un credit pe care nu l-am mai putut plati o vreme, ajungandu-se la executare ... (vezi toată discuția)
Prescriptie
adimar55
Doresc sa va intreb care este termenul de prescriptie al unui titlu de executare silita(titlul de executare silita din august 2007 anaf vor sa-l puna in ... (vezi toată discuția)