Imi cer scuze,am deschis un topic pentru o situatie utopica.Ma gandeam zilele astea la o fetita care a fost la politie pentru a-l acuza pe tatal ei de abuz sexual,iar politistii i-au spus ca pentru a avea o proba concreta,aceasta trebuie sa se mai lase violata inca o data...lucru pe care micuta l-a facut.Trecand de absurdul si tragismul situatiei,m-am gandit mai departe la copila,la viata pe care o va avea in continuare...Si ma gandeam...daca tatal el,drept razbunare/pedeapsa ar vrea sa o dezmosteneasca ,ar avea dreptul din punct de vedere legal?Ce se intampla cu acesti copii,in lipsa mamei?
1. Daca este o situatie ireala aveti imaginatie si mult timp la dispozitie....
2. Mostenitorii rezervatari nu se pot deshereda in intregime, ei au prevazut prin lege o cota de rezerva succesorala. Mostenitori rezervatari sunt copii, Sotul si parintii.
Nu am deloc timp liber,ci doar o situatie asemanatoare,insa din fericre nu e vorba de abuz sexual,ci abuz psihic doar,de cele mai multe ori.Ma gandeasc ca daca la mine e asa de greu,din toate punctele de vedere,trebuie sa fie teribil la alti copii,unde abuzul e mult mai grav.
Mostenitorii rezervatari nu se pot deshereda in intregimeNici in cazul in care ramane in viata un singur parinte,care isi lasa tot ce are(proprietate doar al lui,nu si al celuilalt parinte-de exemplu un apartament cumparat cu doi ani inaintea casniciei dintre cei doi parinti,de catre cel ramas in viata) cu acte cu totul altei persoane decat copilului sau?
E ceea ce au spus la stiri.S-a intamplat cu cativa ani in urma.Bineinteles ca era revoltata toata lumea,dar asa spuneau ca s-a intamplat.Poate fetita a marturist ceva mai tarziu violul.
Pana la urma pe dvs ce va framanta.....cazul tv sau desheredarea?!
Mostenitorii rezervatari au la indemana actiunea in reductiune a liberalitatilor excesive pentru cota de rezerva succesorala ce li se incalca. Deci raspunsul este ca indiferent cui lasa parintele prin testament, donatie sau un alt act care este o donatie deghizata, aceste acte sunt supuse reductiunii la decesul autorului adica a parintelui in speta dvs .