avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mostenirea in cazul copiilor abuzati de parinti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mostenirea in cazul copiilor abuzati de parinti

Imi cer scuze,am deschis un topic pentru o situatie utopica.Ma gandeam zilele astea la o fetita care a fost la politie pentru a-l acuza pe tatal ei de abuz sexual,iar politistii i-au spus ca pentru a avea o proba concreta,aceasta trebuie sa se mai lase violata inca o data...lucru pe care micuta l-a facut.Trecand de absurdul si tragismul situatiei,m-am gandit mai departe la copila,la viata pe care o va avea in continuare...Si ma gandeam...daca tatal el,drept razbunare/pedeapsa ar vrea sa o dezmosteneasca ,ar avea dreptul din punct de vedere legal?Ce se intampla cu acesti copii,in lipsa mamei?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:40, 26 Iunie 2013
1. Daca este o situatie ireala aveti imaginatie si mult timp la dispozitie....
2. Mostenitorii rezervatari nu se pot deshereda in intregime, ei au prevazut prin lege o cota de rezerva succesorala. Mostenitori rezervatari sunt copii, Sotul si parintii.
Nu am deloc timp liber,ci doar o situatie asemanatoare,insa din fericre nu e vorba de abuz sexual,ci abuz psihic doar,de cele mai multe ori.Ma gandeasc ca daca la mine e asa de greu,din toate punctele de vedere,trebuie sa fie teribil la alti copii,unde abuzul e mult mai grav.

Mostenitorii rezervatari nu se pot deshereda in intregimeNici in cazul in care ramane in viata un singur parinte,care isi lasa tot ce are(proprietate doar al lui,nu si al celuilalt parinte-de exemplu un apartament cumparat cu doi ani inaintea casniciei dintre cei doi parinti,de catre cel ramas in viata) cu acte cu totul altei persoane decat copilului sau?
Nu cred ca politistii i-au spus ca ar trebui sa se mai lase violata inca o data.

Se pot face cercetari si se pot recolta probe biologice.
E ceea ce au spus la stiri.S-a intamplat cu cativa ani in urma.Bineinteles ca era revoltata toata lumea,dar asa spuneau ca s-a intamplat.Poate fetita a marturist ceva mai tarziu violul.
Pana la urma pe dvs ce va framanta.....cazul tv sau desheredarea?!

Mostenitorii rezervatari au la indemana actiunea in reductiune a liberalitatilor excesive pentru cota de rezerva succesorala ce li se incalca. Deci raspunsul este ca indiferent cui lasa parintele prin testament, donatie sau un alt act care este o donatie deghizata, aceste acte sunt supuse reductiunii la decesul autorului adica a parintelui in speta dvs .

Alte discuții în legătură

Vocatie succesorala. reprezentarea ContSters297911 ContSters297911 Buna ziua fiind 3 copii la parinti, unul dintre copi decedeaza, cum se imparte mostenirea persoana decedata avand la randul ei 2 copii ... (vezi toată discuția)
Donatie fara acordul descendentilor validunca validunca Tatal meu poate sa doneze mostenirea de la parinti, surorii lui fara acordul meu ca fiica. (vezi toată discuția)
Testament aser aser Cind un Testament este inatacabil? (vezi toată discuția)