avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zilele de sarbatoare si zilele libere date de catre ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zilele de sarbatoare si zilele libere date de catre guvern le muncesc

buna ziua ,
lucrez intr o firma ca paznic (mentionez ca firma respectiva nu este firma de paza) cu programul de lucru 21:00-8:00 suntem 2 care facem aceste ture o seara cu o seara prindem cam 15 ture pe luna mi se acorda 25% spor de noapte dar zilele d sarbatoare legale si zilele libere date de catre guveRn . Nu primim nici libere si nici bani pentru acele zile .
si mai nou au pus afise cu PERICOL CONTAMINARE BIOLOGICA contractele noastre de munca facute acum 1 an nu prevede riscuri de acest gen si nici sporuri de toxicitate. mai noi am depus cererea de concediu si sunt amant de 2 saptamani motivul fiind nu se gaseste om si mi sa propus sa mi se plateasca concediu ( cea ce nui legal din cate stiu) Cei de facut dati mi un sfat cum sa procedez si unde gresesc ei( ce legi incalca) pentru ai informa sa remedieze . as mai vrea sa stiu cum se aplica deducerile personale (pentru persoanele care lucreaza pe calificare sau se aplica si pentru cei care nu lucreaza pe calificare postului de munca)pentru ca colegul meu are 2 copii si are avelasi salariu ca mine
Cel mai recent răspuns: TudorRO , utilizator 11:10, 26 Iunie 2013
1. Ce program de munca aveti trecut in c.i.m. ?

2. Orice salariat are dreptul, pe langa repausul zilnic si saptamanal, la un concediu de odihna anual platit, de minim 20 de zile lucratoare,

3. Codul Muncii stabileste la art. 144 ca dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor si nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

4. Daca angajatorul refuza sa acorde angajatilor concediul de odihna anual, angajatul este indreptatit sa introduca actiune la instanta competenta, in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului.
in contractul de munca am programul 8 ore/ zi 40 saptamana intre orele 22:00 si 6 dimineata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in ture de 12 ore si concediul de odihna Adrian Vasiliu Adrian Vasiliu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoare problema pe care o am. Lucrez in ture, program de 12/24 si 12/48, indiferent de weekend si sarbatori. Intrebarile ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pt angajatii care lucreaza in program de 12 h pe zi mardil mardil Buna ziua. As dori si o lamurire referitoarre la acordarea si plata concediului de odihna pentru cei care lucreaza 12h pe zi. Programul meu de lucru este de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. În cadrul unei firme cu activitate principală 5610-restaurante, ... ani_burian ani_burian Buna ziua. În cadrul unei firme cu activitate principală 5610-Restaurante, se lucrează de Luni-Duminică, programul de lucru este între orele ... (vezi toată discuția)