avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general protocol sau 2 % cheltuieli sociale?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

protocol sau 2 % cheltuieli sociale?

de 8 martie angajatele au fost duse la restaurant in loc sa primeasca prima, am factura si anexa cu angajatele care au participat, pot s-o inregistrez pe cei 2% cheltuieli sociale ?
Cel mai recent răspuns: ContSters75906 , utilizator 12:02, 23 Noiembrie 2010
c) cheltuielile sociale, in limita unei cote de pana la 2%, aplicata asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare. Intra sub incidenta acestei limite, cu prioritate, ajutoarele pentru nastere, ajutoarele pentru inmormantare, ajutoarele pentru boli grave sau incurabile si protezele, precum si cheltuielile pentru functionarea corespunzatoare a unor activitati sau unitati aflate in administrarea contribuabililor; gradinite, crese, servicii de sanatate acordate in cazul bolilor profesionale si al accidentelor de munca pana la internarea intr-o unitate sanitara, muzee, biblioteci, cantine, baze sportive, cluburi, camine de nefamilisti, precum si pentru scolile pe care le au sub patronaj. In cadrul acestei limite, pot fi deduse si cheltuielile reprezentand: tichete de cresa acordate de angajator in conformitate cu legislatia in vigoare, cadouri in bani sau in natura oferite copiilor minori si salariatilor, cadouri in bani sau in natura acordate salariatelor, costul prestatiilor pentru tratament si odihna, inclusiv transportul, pentru salariatii proprii si pentru membrii de familie ai acestora, ajutoare pentru salariatii care au suferit pierderi in gospodarie si contributia la fondurile de interventie ale asociatiei profesionale a minerilor, ajutorarea copiilor din scoli si centre de plasament;
Eu n-as risca...De ce nu s-au acordat primele si cu primele sa se duca dumnealor la restaurant?Este prima intrebare pe care ar pune-o primul care vine in control.
multumesc, pentru a evita problemele o voi considera protocol sau mai bine cheltuiala nedeductibila ?
as merge pe proocol cu tva nedeductibil.
o intrebare daca se poate privind protocolul, eu procedez in felul urmator, tot ce tine de protocol inregistrez pe 623 cu tot cu tva iar ce depaseste 2 % il consider protocol nedeductibil, ce credeti este corect, imi este mai usor, nu ma mai incurc cu tva-ul
Eu, unde nu sunt sigura, nu ma incurc cu tva-ul.

Alte discuții în legătură

Ajutoare nastere Ana M Eliade Ana M Eliade Sunt considerate venituri salariale si impozitate ca atare ajutoarele de nastere acordate conform art 51 lit c din CCM? (vezi toată discuția)
Contributii pentru cadou in bani Anamuresana Anamuresana Cadoul in bani acordat (din cheltuieli sociale 2% calculat la fondul de salarii) de angajator unui salariat, in valoare neta de 200 lei este impozabil? ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile? malena66 malena66 Va rog, daca se poate sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. In ce articol al codului fiscal pot sa incadrez cheltuielile cu masa calda a salariatilor ... (vezi toată discuția)